Regija
OSNOVCI SE NATJECALI U KROSU

Najbolji trkači idu na županijsko
Objavljeno 15. listopada, 2019.
NAŠICE


U velikom parku u Našicama održano je natjecanje u krosu učenika osnovnih škola s područja Našica, u kojem su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda. Brzinu u timskom trčanju pokazali su najbolji iz Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača, Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka iz Jelisavca te ovogodišnjeg domaćina Osnovne škole Dore Pejačević. Natjecanje se odvijalo u četiri kategorije: 5. i 6. razredi za djevojčice i dječake te 7. i 8. razredi za djevojčice i dječake. Našički park odlična je lokacija za održavanje takvih natjecanja jer omogućava organizaciju različitih duljina staza, pa su se djeca natjecala na 800, 1000 i 1200 metara.


- Bilo nam je lijepo vrijeme, toplo i ugodno, a sportska atmosfera odlična. Sudionici su glasno navijali i bodrili svoje školske kolege - rekla je ravnateljica domaćinske škole Jasminka Falamić te dodala da je to tradicionalno natjecanje, a svake godine jedna škola na sebe preuzima domaćinstvo. Više od 60 učenika u raznobojnim dresovima i majicama s nazivima škola udahnuli su svjež zrak te na još jedan način bili aktivni, u sportskom smislu.
Ovo je međuškolsko natjecanje ujedno i prednatjecanje za županijsku razinu, na kojoj će nastupiti oni najbolji, u konkurenciji 5. i 6. razreda učenice iz OŠ kralja Tomislava i učenici iz OŠ Hinka Juhna Podgorač, a u konkurenciji 7. i 8. razreda učenice OŠ Dora Pejačević i učenici OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac. I.Ć.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

Najčitanije iz rubrike