Kultura
POČINJE MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GISKO-u

Uz predstavljanje knjige "Košer"
Objavljeno 14. listopada, 2019.
U povodu Mjeseca hrvatske knjige, u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u utorak, 15. listopada, u 18 sati u Studijskoj čitaonici bit će književna večer Potraga za košer ljubavlju, uz predstavljanje knjige Košer autora Davora Špišića. Sudjeluju i Marin Topić, moderator, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, književna kritičarka, i Anita Schmidt, glumica.


Kad 70-godišnji Ljubo Zorica, bivši časnik nekadašnje JNA, dobije uznemirujući poziv od svoje kćeri koja se s Liječnicima bez granica uputila u Izrael i tamo završila u vojnom zatvoru, bez razmišljanja će krenuti spašavati svoju jedinicu. No kći nije jedino što u mitskoj zemlji iskonske ljubavi i vjekovnih mržnji Ljubo može vratiti ili zauvijek izgubiti. Tamo će ponovno vidjeti i Zoričinu majku Rahelu, svoju jedinu i neprežaljenu životnu ljubav koja ga je napustila prije 30-ak godina. Putujući u Izrael, Ljubo putuje i u vlastitu prošlost, u brak s Rahelom koji se nepovratno urušio zajedno s Berlinskim zidom, u tugu zbog dvije izgubljene ljubavi svoje kćeri, u nemilo sjećanje na svoj život nakon razvoda u kojem on i kći nisu ostali samo na brisanom prostoru razorene obitelji, nego i na vjetrometini novih političkih okolnosti u kojima je sve bitno u njihovoj biografiji postalo nepoželjno...
GISKO i ove godine nizom aktivnosti obilježava MHK koji se tradicionalno održava od 15. listopada do 15. studenog. Moto je ovogodišnje manifestacije U ritmu čitanja. Sve aktivnosti manifestacije na razini Hrvatske mogu se pratiti na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba ili Portalu narodnih knjižnica, a aktivnosti GISKO-a na službenim mrežnim mjestima i društvenim mrežama Knjižnice.N.Vek.
Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike