Sport
DOMAĆI PORAZ ČEPINA

Mikić u nadoknadi za tri boda Slavije
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Domaćini nadoknadili 0:2, ali Pleterničani ipak slavodobitno s igrališta pokraj Uljare

Pleterničani su bili gosti koji su nakon duljeg vremena odnijeli kompletan plijen s igrališta pokraj Uljare! Iskoristivši manje agresivan ulaz domaćih u utakmicu, u čijem su prvom dijelu imali nekoliko prilika, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Pleterničana.

Gosti su mogli već u drugoj minuti biti u minusu nakon što je Gelo uposlio utrčalog Bungića koji je prebacio Karlića i okvir vrata. U 18. minuti Slavijin je vratar obranio Pandžićev neugodan udarac zdesna, a šest minuta kasnije Ivić je iz obećavajuće pozicije šutirao preko vrata. Četiri minute kasnije projektil Pave Grgića s 20-ak metara fijuknuo je pokraj desne gostujuće vratnice, da bi četiri minute uoči isteka 45. Pleterničani došli u prednost. Tokić je dugo vukao loptu i dovukao ju na 22-23 metra do Pave Nikolića, koji je prizemnim udarcem pogodio lijevi kut - 0:1.

U nastavku su domaći pritiskali i otvorili prostor pred svojim vratima, a protivnička nisu ozbiljnije ugrozili. Stoga je njihov vratar Jakovljević bacanjem u noge spriječio Ančurovskog u poentiranju (53.), nakon što je nanizao nekoliko "zelenih". Domaći su "pozelenili" u 56. minuti kada su htjeli izbiti loptu iz svoga 16-erca, a ona se odbila od nekoga u plavim dresovima i završila na gredi. Najbolju prigodu za izjednačenje imao je Bungić u 70. minuti prebacivši okvir vrata nakon što je na dugu loptu od Mate Grgića stigao prije vratara Karlića. Nedugo zatim (74.) Pavo Nikolić bio je srušen na 20-ak metara zdesna, odakle je Bognar oko zida pogodio bliži donji kut i udvostručio vodstvo Pleterničana - 0:2. Tri minute kasnije Bungić je bio povučen pred pleterničkim vratima, a dosuđeni kazneni udarac Gelo je pretvorio u pogodak pogodivši desni donji kut - 1:2. U 88. minuti Bungić je centaršut Gele slijeva glavom prebacio preko grede, a na isteku 90. Gregićev slobodnjak zdesna u protivnički 16-erac završio je na glavi Salvatorea Bilobrka koji je loptu poslao u lijevi kut - 2:2. U drugoj minuti sudačke nadoknade vremena zdesna je prošao Dorić i centrirao na prvu vratnicu gdje je utrčao Mikić i pogodio bliži kut - 2:3. Zatim je Gregić neoprezno startao na Gomerčića te zaradio drugi žuti karton, a domaći susret završili s desetoricom.
D.Lekšan
ČEPIN       2 (0)

SLAVIJA       3 (1)

ČEPIN - ŠRC Čepin. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Menđušić (Vinkovci) 6,5. Strijelci: 0:1 P. Nikolić (41), 0:2 Bognar (74), 1:2 Gelo (77.-11m), 2:2 S. Bilobrk (90), 2:3 Mikić (90+2). Žuti kartoni: S. Bilobrk (Čepin), Karlić, Gomerčić, G. Marčinović i Ančurovski (Slavija). Crveni karton: Gregić (Čepin)

ČEPIN: Jakovljević 5,5, P. Grgić 7, S. Bilobrk 7, Bungić 7, Goluža 6, Gelo 7, Batarilo-Ćerdić 6 (od 64. Kraljević 6), Ivić 6,5, M. Grgić 6,5 (od 77. Nikolić -), Krstanović 6,5, Pandžić 5,5 (od 46. Gregić 6).

SLAVIJA: Karlić 7, Kvaternik 6,5, Gomerčić 6, G. Marčinović 6, Ognjenčić 6,5, Solić 6 (od 72. Grbeš -), Tokić 7 (od 87. Mikić -), Ančurovski 7, P. Nikolić 7,5 (od 81. R. Marčinović -), Bognar 6,5, Dorić 7.

IGRAČ UTAKMICE: PAVO NIKOLIĆ (SLAVIJA)
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike