Novosti
PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Milanović misli da novca za plaće ima
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Predsjednički kandidat Zoran Milanović u nedjelju je u Petrinji odgovorio na HDZ-ove prozivke poručivši da on nije licemjer u podršci školskim sindikatima, jer sada, za razliku od 2015., u situaciji proračunskog suficita za to ima novca.

Milanović se tijekom boravka u Petrinji ponovno osvrnuo na štrajk u školama i opravdanost sindikalnih zahtjeva dan nakon što ga je HDZ na svojoj Facebook stranici prozvao zbog licemjerja navodeći da su u mandatu Milanovićeve vlade zaposlenima u obrazovanju pale plaće, ukinute božićnice i regres, skresani troškovi prijevoza, dnevnice, jubilarne nagrade... HDZ je citirao i Milanovićevu izjavu od 25. rujna 2015. o promašenom štrajku prosvjetara i njihovoj komičnoj ucjeni. Milanović sada, pak, objašnjava da je sindikalne zahtjeve i štrajk 2015. nazvao komičnima, jer je to bilo dva tjedna prije parlamentarnih izbora, a tada se ne ide u štrajk.H
“Nije mi jasno zašto Vlada ne popusti”
Milanović je objasnio je i da je njegova vlada, u situaciji kada se čupalo zemlju iz krize, morala ukinuti i neka prava prosvjetarima. Za razliku od sadašnjeg trenutka, to je vrijeme bilo jako teško i upitno je bilo hoće li biti dovoljno novca za isplatu plaća i mirovina. No, sada sindikati legitimno traže da se ta prava vrate, i to se sada može jer novca ima. Stoga mu, kaže, nije jasno zašto Vlada ne popusti.
Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola