Regija
SANIRANA ŠTETA NA ZGRADI OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

Nevrijeme im prekinulo nastavu
Objavljeno 13. listopada, 2019.
VUKOVAR - U Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u četvrtak je došlo oko 30 učenika. S obzirom na štrajk prosvjetnih djelatnika, redovna nastava nije organizirana, no učenici su, kako nam je potvrdila ravnateljica škole Lidija Miletić, adekvatno zbrinuti. U ovoj vijesti nema ništa spektakularno budući da su prosvjetni djelatnici toga dana započeli štrajk u cijeloj Hrvatskoj, međutim, ono što je za ovu vukovarsku školu nekoliko dana prije bilo specifično jest činjenica kako nastave nije bilo tri radna dana - u četvrtak i petak u tjednu prije, kao ni prošloga ponedjeljka. Razlog tomu je šteta koju je 2. listopada prouzročila obilnija kiša i nevrijeme koje je zahvatilo grad na Dunavu. Budući su u tijeku radovi na energetskoj obnovi školske zgrade, uključujući i izmjenu krovišta te adekvatno rješavanje izolacije, štetu je prouzročio vjetar podizanjem najlona.


- Nije došlo do prokišnjavanja krova, nego se problem pojavio zato što oluci još nisu postavljeni, a jak vjetar podignuo najlone postavljene u utorima te je došlo do prodora vode u objekt. U međuvremenu je zamijenjena ploča koja je bila nakisla i prostorije su isušene, još uvijek isušujemo manji dio hodnika, pa smo u srijedu mogli normalno organizirati nastavu - rekla je Miletić, dodajući kako je samo u jednoj učionici došlo do podizanja parketa na površini od oko jednog četvornoga metra, ali i to je sanirano.


Miletić je istaknula kako se radovi na energetskoj obnovi odvijaju planiranom dinamikom, s tim da nitko nije mogao predvidjeti hoće li Vukovar zahvatiti nevrijeme i nanijeti štetu na objektima, pa tako i na školi. Stoga su odlučili na tri dana prekinuti izvođenje nastave kako učenici ne bi sjedili u vlažnim učionicama, tim prije što se još dan nakon nevremena voda i dalje slijevala niz zidove pojedinih učionica.


Veće štete u samoj zgradi, odnosno na opremi, nije bilo, jer su žurno reagirali i prekrili pametne ploče i računala, a nije, osim u jednoj učionici, došlo do podizanja parketa.


- U tijeku su radovi na drugom dijelu krova, učionice su isušene i sve je brzo riješeno. Izgubljene sate ćemo nadoknaditi - poručila je ravnateljica.
Podsjetila je kako nastavu u njihovoj školskoj zgradi ima i dio učenika SSŠ Marko Babić, čiji je objekt teško oštećen u nevremenu 7. srpnja. D.Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike