Učionica
ZAVRŠENA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA STRONGER TOGETHER

Spremni odgovoriti na izazove koji se postavljaju pred poduzetnike
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Nakon dvomjesečne edukacije organizirane u šest modula sudionicima su projekta STRONGER TOGETHER na završnoj svečanosti, održanoj 17. srpnja 2019. u Slavonskom Brodu, uručene potvrde o uspješno završenom STRONGER edukacijskom programu.

Ne samo da su sada spremni napisati kvalitetan poslovni plan – sudionici su spremni odgovoriti i na svakidašnje izazove koji se redovito postavljaju pred poduzetnike. Završna svečanost, osim podjele potvrda, obilježena je sudjelovanjem u tzv. „Ozbiljnoj igri“ (engl. „Serious game“) u organizaciji China SME IPR Helpdesk programa. Sudjelovanje se u igri pokazalo kao izvrsna provjera njihova rada tijekom edukacijskoga programa te spremnost za ulazak u sljedeću fazu, pre-inkubaciju njihova poslovanja. Također, razgovor s projektnim menadžerom Jimom Stoopmanom u Bruxellesu putem videoveze bio je izvrsna prigoda da saznaju više o mogućoj pomoći s te strane.

Projekt „Zajedno jači – Razvoj i internacionalizacija proizvoda – STRONGER TOGETHER” financiran je iz prekograničnoga programa IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, a TERA je Tehnopolis u sklopu projekta bila uključena u aktivnosti organiziranja i održavanja treninga za trenere i pripadnike ciljane skupine u šest modula. Moduli su pokrivali sljedeće teme: Klasteri; Sakupljanje, uzgoj i prerada ljekovitoga, aromatičnoga i mediteranskoga bilja; Mogućnosti financiranja iz EU-a i drugih fondova; E-commerce (elektronska trgovina) i B2B (Business-To-Business, odnosno zajednički projekti i suradnja poslovnih subjekata); Standardizacija proizvoda i internacionalizacija (prekogranična suradnja i izvoz) te Marketing i brendiranje. Treneri su uglavnom bili zaposlenici potpornih institucija i lokalnih akcijskih skupina, a pripadnici ciljane skupine bila su obiteljska poljoprivredna gospodarstva te budući poduzetnici.

(TERA Tehnopolis)
Glavni cilj projekta

Glavni je cilj projekta bio osnažiti organizacije koje podržavaju poslovanje i istraživačke institucije koje pružaju potporu i savjetodavne usluge za kvalitetniji pristup tržištu malih i srednjih poduzeća iz područja prerađivačke industrije ljekovitoga bilja. Projektom se želi osnovati prvi prekogranični klaster potpomognut grupnom e-platformom za poslovnu suradnju (po modelu B2B), e-učenje i funkcionalnu potporu radu klastera.
Možda ste propustili...