Sport
ŽNK OSIJEK KOD KATARINE ZRINSKI

Marijan Vuka sutra debitira u trenerskoj ulozi
Objavljeno 12. listopada, 2019.
Osječanke vjeruju u uvjerljivu pobjedu i preuzimanje čelne pozicije na prvoligaškoj tablici

Zbog kvalifikacijskih obveza za kontinentalnu završnicu najbolje i juniorske ženske nogometne reprezentacije Hrvatske bila je dvotjedna stanka u državnom prvenstvu koje se nastavlja sutra (nedjelja) utakmicama trećeg kola.


Nakon prve dvije etape Osječanke imaju maksimalan učinak koji će od 15.30 nastojati zadržati u Novom Selu Rok gdje će ih ugostiti čakovečka Katarina Zrinski. Pogled na ukupni redoslijed na tablici i dosadašnji odnosi snaga zorno sugeriraju u kojemu bi smjeru trebali otići bodovi, a doista bi bilo, gotovo senzacionalno, ne odu li s gošćama na osječku "Mačkamamu". Otamo će Josip Čizmadija u sjeverozapadnu Hrvatsku povesti ekspediciju u kojoj neće biti ozlijeđene Ive Culek i prvoga trenera Tihomira Rudeža koji ima privatnu obvezu te će vođenje susreta prepustiti pomoćniku Marijanu Vuki. Ostale su "zečice" na raspolaganju i željne igre primajući upute od debitanta na klupi koji je rekao:

- Neovisno o tome tko igrao odnosno vodio ekipu, ona je znatno kvalitetnija od čakovečke tako da ne treba dvojiti kome će pripasti bodovi. Njihovo upisivanje stoga će igračice Katarine Zrinski morati tražiti drugom prigodom jer im mi sigurno nismo prava prilika. To ne znači da će pobjeda doći sama po sebi, nego će trebati dati nešto na terenu kako bi se domogli tih planiranih bodova. Toga su svjesne i igračice te ih neće trebati posebno motivirati za taj susret, posebice jer ih svaki javni nastup potiče na novo dokazivanje i uživanje u igri. Nakon toga protivnik, uobičajeno, bude poražen osjetnijim rezultatom u koji nitko od nas ne dvoji. Sezonski je cilj vratiti državni primat u Osijek na čijem putu, među ostalima, stoji sutrašnja prepreka koju ćemo sigurno uspješno preskočiti i nadamo se mogućem preuzimanju čelne pozicije na tablici. Osluškivat ćemo, naime, zbivanja iz zagrebačkog Maksimira gdje vodeći Split ima zahtjevniju zadaću čije će (ne)ispunjenje bitno odrediti tijek natjecanja koje se tek zahuktava. Očekujemo svakodnevni uspon forme, pa tako i u predstojećem ogledu koji ćemo odraditi prema željama i planovima - zaključio je Vuka koji je i u protekloj pauzi prvenstva trenirao okrnjenu ekipu jer je trener Rudež bio u stručnom stožeru A-reprezentacije zajedno s Lojnom i Nevrklom dok su, istodobno, Pranješ, Lucić, Pernar i Šipoš branile boje U-19 hrvatske vrste. Sve su se vratile zdrave i motivirane ponovno zaslužiti reprezentativne pozive.
Dražen Lekšan
PAROVI 3. KOLA
Katarina Zrinski (Čakovec) - Osijek, Dinamo (Zagreb) - Split, Neretva (Metković) - Agram (Zagreb) i Lepoglava - Viktorija (Slavonski Brod).
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike