Sport
OSIJEK ODIGRAO PRIJATELJSKI SUSRET

Efikasne pričuve bijelo-plavih
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Nogometaši Osijeka odigrali su jučer u Kaposvaru prijateljsku utakmicu protiv tamošnjeg mađarskog prvoligaša Kaposvari Rakoczija i uvjerljivo slavili sa 4:0. S obzirom na izostanak većeg broja prvotimaca, zbog reprezentativnih obveza ili ozljeda, bila je to dobra prilika igračima iz "drugog" plana da se nametnu v.d. treneru Ivici Kuleševiću i uvjere ga kako zaslužuju veću minutažu.


U odnosu prema prijateljskom susretu protiv Radnika iz Bijeljine prije mjesec dana, također tijekom reprezentativne stanke, igrači su gostovanje u Mađarskoj očito puno ozbiljnije shvatili pa nije isključeno da netko od jučerašnjih aktera dobije priliku i u prvenstvenim ogledima. Posebno je raspoložen bio Josip Špoljarić, koji je zabio dva pogotka, a preostala dva namjestio.
Kulešević jučer na raspolaganju nije imao reprezentativce Škorića, Kleinheislera, Žapera i Šutala, kao ni nedovoljno oporavljene Bočkaja, Pilja, Šoršu i Jugovića, s kojima se ipak nije željelo riskirati. No, i bez svih njih, bijelo-plavi bili su dominantna momčad tijekom cijelog susreta, a svoju su nadmoć konkretizirali i s četiri lopte u mreži domaćina. Nakon što je prvi zaprijetio Dugandžić pucajući preko gola, a na drugoj strani Malenica obranio pokušaj R. Nagya, prve izrazite prilike Osijek je stvorio u 23. minuti. Tada je Radeljićev prizemni udarac sa 17 metara Pogacsics obranio, a potom i pokušaj Špoljarića koji je natrčao na odbijenu loptu. Neprecizni su potom bili Mbakogu i Ndockyt, da bi uoči odlaska na odmor Osijek ipak poveo. Špoljarić je u 43. minuti proigrao Mbakogua, koji je uz dodir T. Nagya poslao loptu pod gredu nemoćnog domaćeg vratara. Odmah na početku nastavka bijelo-plavi su udvostručili prednost, u 47. minuti Mbakogu je uposlio Špoljarića, a on pogodio donji lijevi kut. Pokušavali su potom Gutieri i Mbakogu, odnosno Biro na drugoj strani, no rezultat se nije mijenjao do 70. minute. Akciju je započeo Malenica, nastavio Lopa na lijevoj strani, koji je pronašao Špoljarića, a on Mioča za precizan udarac s desetak metara u desni kut za 3:0. Točku na "i" jučerašnjeg dvoboja postavio je Špoljarić u 87. minuti, nakon lijepe akcije i asistencije Marića s lijeve strane, a Špoljariću nije bilo teško iz blizine i drugi put zatresti mrežu posljednjeplasirane momčadi mađarske Prve lige. G.R.


Goran Roguljić
Kaposvari Rakoczi - Osijek 0:4
Osijek je od prve minute zaigrao u sastavu Malenica, Gutieri, Majstorović, Radeljić, Lončar, Mioč, Kamenar, Ndockyt, Špoljarić, Dugandžić i Mbakogu. U nastavku su još u igru ušli Talys, Silva, Lopa i Marić.

Za domaćine su u prvom poluvremenu igrali Pogacsics, R. Nagy, Vachtler, T. Nagy, Fodor, Hegedus, Yakymiv, Szakaly, Poplatnik, Beliczky i Adam, a u nastavku su na terenu još bili Slakta, Szabo, Biro, Hadaro, Borbely, Toth, Ur, Tomosvari i Vojnović.
U Mađarskoj i Osijek II
Prvenstvenu stanku u Drugoj ligi iskoristit će i Osijek II koji će također odigrati prijateljski susret u Mađarskoj. Druga momčad bijelo-plavih gostovat će kod tamošnjeg drugoligaša Duna Aszfalta u Tiszakecskeu, a susret počinje u 15 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike