Osijek
PROJEKT UDRUGE POBJEDE

Besplatne kastracije kao prevencija velikog broja napuštenih pasa
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Veliki je broj kastracija pasa obavljen tijekom ovoga tjedna u ambulanti Veterinarske stanice Osijek. Naime, tamo je u tijeku realizacija projekta besplatne kastracije pasa na području grada Osijeka u zajedničkoj organizaciji osječke udruge Pobjede i Međunarodne udruge za zaštitu životinja ITV Grenzenlos iz njemačkog Schwarmstedta radi prevencije velikog broja napuštenih pasa koji u posljednje vrijeme eskalira prepunjenošću Azila za napuštene pse u Nemetinu, domova volontera, ali i ostalih građana koji su voljni pomoći.

Ovome projektu međunarodne suradnje potporu pruža i Grad Osijek pa je tako pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, Romano Kristić, u srijedu primio predstavnike dviju udruga s kojima je razgovarao o dobrobiti životinja i trenutačnoj situaciji glede toga u našem gradu, ali i šire. Sredstva za realizaciju projekta besplatnih kastracija u cijelosti je osigurala udruga ITV Grenzenlos, čija je predsjednica, dr. Helga Körnig, s obzirom na veliki odaziv naših sugrađana, donijela odluku o produženju trajanja projekta tijekom kojega će se za 50 posto povećati planirani broj kastracija.

Uspješna suradnja udruga Pobjede, ITV Grenzenlos i Veterinarske stanice Osijek stoga će se nastaviti i nakon subote, 19. listopada, kada je prvotno trebao završiti projekt, pa je tako u tijeku izrada plana novoga projekta besplatnih kastracija pasa za vlasnike koji si ne mogu priuštiti troškove kastracije, o kojemu ćemo vas obavijestiti na vrijeme.
D. Miklić
Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike