Sport
MEMORIJAL “MATIJA GREGIĆ”

U Gradskom vrtu više od 250 pingpongaša
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Kao i prijašnjih godina, sredina listopada znači i veliki stolnoteniski skup u Osijeku. Ako je itko mogao stolnotenisačice i stolnotenisače okupljati u velikom broju, to je bio Matija Gregić, pa je lijepo vidjeti da se upravo njemu u čast igra memorijal koji je po masovnosti bez premca u Osijeku, ali i u cijeloj Slavoniji i Baranji.

Tako će ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, osječka dvorana Gradski vrt ponovno biti okupljalište stolnotenisačica i stolnotenisača svih uzrasta, od mlađih kadeta preko kadeta i juniora do seniora. Domaćin i organizator 22. izdanja Memorijalnog turnira "Matija Gregić" je STK Vodovod Osijek, a za 14 stolova u Gradskom vrtu nastupit će 266 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i BiH. Vjerojatno bi ih bilo i više, ali ovoga vikenda igra se jak stolnoteniski turnir u Srbiji dok mladi Mađari imaju nacionalno prvenstvo, pa su neki poslali zahvalu s riječima "do neke druge godine, ove ipak ostajemo igrati kod kuće."

Turnir počinje u subotu u 11 sati, prvoga dana na rasporedu će biti mečevi mlađih kadeta i kadetkinja te juniorki i juniora, a nedjelja (početak u 11 sati) rezervirana je za kadete i kadetkinje te seniore i seniorke. Završetak turnira planiran je za nedjelju oko 19 sati, a za kraj će se igrati velika finala i dijeliti pobjednički pokali.

- Očekujemo masovan, ali vrlo kvalitetan turnir. Stiglo nam je 266 prijava, turnir je mogao biti najmasovniji do sada, ali preklapa nam se termin s jakim turnirom u Srbiji, a i mladi Mađari imaju svoje državno prvenstvo, pa su se zahvalili na pozivu - komentirao je Dragan Knežević iz STK-a Vodovod Osijek.

No ne treba sumnjati da će i ovo dvodnevno stolnotenisko natjecanje u Matijinu čast biti vrlo zanimljivo. Dolazi jako društvo, a nastupit će i najjače osječke uzdanice, od Vjeke Zovka, Marija Baneka do mladih i nadolazećih snaga.

Pred nama je 22. izdanje Matijina memorijala, koji je 21. put i turnir iz kalendara Hrvatskog stolnoteniskog saveza na kojemu se skupljaju vrijedni bodovi za rang-liste, ali i ulazak u hrvatsku reprezentaciju.

Podsjetimo, pokojni čika Matija Gregić bio je veliki osječki stolnoteniski učitelj, čovjek koji je čak 50 godina posvetio radu s djecom, a njegovi klubovi, Olimpija i Vodovod Osijek, svake mu se godine oduže organizirajući turnir njemu u čast. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike