Osijek
PREDSTAVLJENA KNJIGA VESNE BJEDOV

Učenik je aktivan čimbenik u nastavi
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Knjiga "Učenik u nastavi hrvatskoga jezika" autorice doc. dr. sc. Vesne Bjedov predstavljena je u srijedu u svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta, pred brojnim izvanicima,

Promocija je počela dojmljivim nastupom Mirne Vidović, solistice Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku, i pijanista Mateja Šibalića, koji su izveli skladbu Dore Pejačević "Zašto", nakon čega su o knjizi docentice Bjedov govorili prof. dr. sc. Ana Pintarić, redovita profesorica u trajnom zvanju u miru, Vjekoslava Hrastović, učiteljica savjetnica hrvatskog jezika u OŠ Jagode Truhelke, te Ana Haršanji, studentica druge godine diplomskog studija Engleskog i hrvatskog jezika i književnosti na FFOS-u. Moderatorica je predstavljanja knjige bila doc. dr. sc. Ana Mikić Čolić.

Kako se mogl čuti odmah u uvodu, nastava se hrvatskoga jezika danas uvelike razlikuje od nastave u prošlim vremenima. Učenik je danas višedimenzionalan, aktivan čimbenik u nastavnom procesu.

- U povijesti učenja učenik je prošao različite faze. Stariji se sjećaju one faze kada smo samo slušali profesore, kod kuće to naučili i za neku ocjenu to reproducirali. Toga više nema. Učenik je danas aktivan čimbenik koji slobodno sudjeluje u cijelome nastavnome radu i procesu, svojim pitanjima, razgovorom, komentarima, prijedlozima i zaključivanjima. Prvo takvo istraživanje učenika u nastavi hrvatskoga jezika pripada našoj današnjoj slavljenici, docentici Bjedov - rekla je prof. Pintarić.

Knjiga "Učenik u nastavi hrvatskoga jezika" rezultat je višegodišnjeg istraživanja i prakse, donosi nove spoznaje o učeniku te dolazi u pravom trenutku, istaknuto je na predstavljanju. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije