TvObzor
DUPLI SVIJET

Akustična verzija pjesme koja najavljuje četvrti album
Objavljeno 11. listopada, 2019.

Nova pjesma Mayalesa “Dupli Svijet”, objavljena je krajem proljeća 2019. godine kao najavni singl nadolazećeg, četvrtog albuma, koji se od ljeta iste godine snima u studiju Miholjević/Ferina. To je prvi put da Mayales snima dva albuma zaredom s istim producentima, sugerirajući da je autorski trojac Beluhan/Mirčeta/Geček itekako zadovoljan suradnjom sa spomenutim producentskim parom, odnosno zvukom koji su postigli nagrađivanim albumom “Simbol za Sunce”.

Tijekom snimanja Mayales je napravio kratku pauzu kako bi ispred kultnog studija snimio i akustičnu verziju iste pjesme. Kontrast između dopadljive melodije i teksta te apokaliptičnog okruženja kompleksa Katran najbolje opisuje naslov pjesme “Dupli svijet”.

Živopisan kompleks Katran, nekadašnji industrijski centar u središtu Zagreba, danas je prostor koji privlači brojna imena zagrebačke urbane glazbene scene gdje stvaraju sadržaj koji obogaćuje ponudu metropole. Isti je posljednjih godina neraskidivo vezan i uz Mayalese, još od početka stvaranja albuma “Simbol za Sunce”. U neposrednoj blizini Katrana nalazio se Mayalesov umjetnički atelje u kojem su nastajale pjesme spomenutog albuma, one koji će se nekoliko godina kasnije snimati i dotjerivati u samom Katranu, u studiju popularnog producentskog para Pavla Miholjevića i Jure Ferine.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

2

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta