Sport
MAĐARI UOČI OKRŠAJA NA POLJUDU

Rossi: Ako ćemo biti hrabri, imamo izgleda
Objavljeno 10. listopada, 2019.
- Za Hrvatsku sam navijao na SP-u u Rusiji, ali večeras neću - poručio je mađarski izbornik

Vezani članci

IZBORNIK UOČI UTAKMICE HRVATSKA - MAĐARSKA

Dalić: Bitno je igrati pametno, a ne srcem

HULIGANI NE MIRUJU

U Splitu oštećena mađarska vozila

Talijan na klupi Mađarske, Marco Rossi, planirao je u Split dovesti najjaču moguću postavu, onu koja je u ožujku u Budimpešti pobijedila viceprvaka svijeta sa 2:1. No mađarski izbornik uoči novog okršaja s Hrvatskom prepun je problema, momčad mu je desetkovana i puno slabija u odnosu prema obračunu u Budimpešti.

Na Poljudu zbog ozljeda neće zaigrati junak budimpeštanske utakmice Mate Patkaija, zbog kartona neće igrati ni veznjak Adam Nagy, kao ni stoper Botonda Barath. Ne može Rossi računati ni na Dominika Szoboszlaija, kao i Krisztiána Tamása, a pod velikim upitnikom je i nastup Barnabás Bese. Da je Mađarska i u najjačem sastavu, teško bi ponovno iznenadila Hrvatsku, a ovako su joj šanse još manje.

- Imamo dosta problema, morat ćemo igrati bez četvorice iz početne postave s prve utakmice, trojica od njih su iz veznog reda i morat ćemo dosta mijenjati i improvizirati. Znamo što nas večeras čeka, znamo tko smo mi i tko je naš suparnik, znamo i gdje igramo... Očekuje se vatrena atmosfera, imat ćemo protiv sebe pun stadion fanatičnih navijača. Znamo sve o Hrvatskoj, o igračima, o načinu igre. Imate sjajnu i talentiranu momčad, koju krasi borben duh. Za Hrvatsku sam navijao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali ovaj put neću. Naš adut su motivacija i organizacija, s tim možemo napraviti probleme hrvatskoj reprezentaciji - kazao je Rossi dan uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Mađarska na Poljudu.

Mađari su u problemima i vjerojatno se dolaze braniti. Za njih bi bod na Poljudu bio velik k‘o kuća.

- Sve počinje posjedom 50-50, a kasnije se mijenja. Ako Hrvatska uzme posjed, morat ćemo se braniti, ali ako budemo hrabri, možemo i napasti. Na papiru je domaćin favorit, mi čekamo utakmicu u kojoj će Hrvatska tražiti posjed i graditi igru, a mi moramo imati pravi pristup da ne pretrpimo previše štete.

Rossi je u problemima s kadrom, priznaje kako je Hrvatska favorit, ali on i njegova momčad vjeruju kako u Hrvatskoj mogu nešto uzeti.

- Mi smo iznenadili Hrvatsku u Budimpešti i upisali pobjedu iako nitko to nije očekivao. Tada smo vjerovali i isplatilo se. Teško je takve zvijezde dva puta iznenaditi, ali moraš vjerovati. Ako izgubimo, a i to se može dogoditi jer Hrvatska je puno bolje rangirana od nas, ja bih volio da izgubimo na naš način - zaključio je izbornik mađarskih nogometaša Marco Rossi.

Mađarska je na posljednjih 11 gostovanja u kvalifikacijama, Ligi nacija i prijateljskim dvobojima upisala samo jednu pobjedu, uz čak osam poraza i dva neodlučena ishoda. Nadamo se da će na toj jednoj pobjedi i ostati.
Ivana Liović
 
Rezultati by SofaScore
- Naš cilj je odigrati kompaktno, ne dopustimo protivniku previše prostora i vremena da stvori prilike - kaže Peter Gulacsi
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike