Sport
ŽOK OSIJEK OPET U ELITNOM DRUŠTVU

Glavni cilj ove sezone je ostati u najjačem razredu
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Želja je prve prvenstvene bodove osvojiti već na uvodnim gostovanjima

Pred nama je vikend koji će označiti i start nove ligaške odbojkaške sezone u Hrvatskoj. Za nju su se marljivo pripremale i odbojkašice s Drave, koje će nakon jednogodišnjeg izbivanja ponovo zaigrati u najjačoj, superligaškoj konkurenciji.

ŽOK Osijek u novi ciklus kreće s nešto izmijenjenim kadrom od onoga koji je na uvjerljiv način izborio "bijeg" iz Prve u Super ligu. U svlačionici više nisu Lea Grahovac, Nora Đurić i Mirna Matković. Riječ je o tercetu koji je činio udarnu postavu, a to znači da je trener Miroslav Đekić tijekom ljeta tražio nova rješenja na mjestu tehničara, dijagonale i srednjeg blokera. Ako je suditi po radnoj atmosferi te pripremnim utakmicama, trener Osijeka pronašao je način kako da njegova ekipa i u predstojećoj sezoni bude kompetitivna ostatku superligaške konkurencije.

- Ostali smo bez tri igračice, angažirali smo dvije nove. Mjesto dijagonale zauzela je Isidora Ubavić, a Tatjana Gajić pokriva mjesto srednjeg blokera. Od sredine kolovoza smo na okupu, radili smo dobro, odigrali dostatan broj prijateljskih utakmica kako bi se što kvalitetnije uigrali. Trenutačno sam zadovoljan kako sve to izgleda na parketu, naravno vidjet ćemo detalje kada krenu i službene utakmice - kaže trener Đekić, koji je neposredno uoči sezone ipak ostao bez jedne od stožernih igračica, a razlog je ozljeda.

- Težu ozljedu zaradila je Karla Šimunec. Našem liberu stradali su ligamenti koljena, a to, znamo, iziskuje dug oporavak. Teško da ću moći računati na nju ove sezone, što je svakako hendikep, jer riječ je o, uz Doris Krivić, najiskusnijoj igračici. No imamo rezervna rješenja za tu poziciju, suigračice će njezin izostanak pokušati učiniti što bezbolnijim - smatra trener odbojkašica s Drave, koje će uvodne prvenstvene utakmice odraditi u gostima. Premijera je u subotu kod Marina Kaštela, a potom slijedi gostovanje kod zagrebačkog Olimpika...

- Osam ekipa sudjeluje u prvom ligaškom krugu, koji će propustiti dva najbolja sastava iz prošle sezone, zagrebačka Mladost i Kaštela. Naravno da je glavni cilj zadržati se u najjačem razredu. Isto tako, rano je za prognoze, ali neka bi očekivanja mogla biti jasnija nakon prvih utakmica. Otvaramo sezonu na strani, što ne mora biti loše, pogotovo ako stavimo na konto i bodove. Učinit ćemo sve da prvu utakmicu u Gradskom vrtu dočekamo u dobrom raspoloženju - priželjkuje Miroslav Đekić, trener ŽOK-a Osijek. Premijerno domaćinstvo je u 3. kolu, kada u goste dolazi Rijeka CO. No superligašice s Drave spremne su za vatreno krštenje Kašteli.

Nino Benčina
KADAR ZA SEZONU 2019./20.
Trener Miroslav Đekić na okupu ima igrački kadar koji poznaje i više nego dobro. Nove akvizicije brzo su se i dobro uklopile, a tijekom sezone priliku za igru i dokazivanje imat će: Doris Krivić, Dijana Karatović, Ivana Lovrić (sve primač), Isidora Ubavić, Karla Kolobarić, Mateja Žulj (dijagonala), Dora Gadžić, Lucija Lizatović (tehničar), Anja Jurić, Aurela Štebih, Tatjana Gajić, Ira Merkaš (srednji bloker), Karla Šimunec, Mia Kainz i Petra Dugandžić (libero).
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike