Regija
AGLOMERACIJA PLETERNICA

Uskoro radovi za 134 milijuna kuna
Objavljeno 9. listopada, 2019.
PLETERNICA - U sljedećih mjesec dana počet će rekonstrukcija i gradnja sustava vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica, čija je vrijednost 134 milijuna kuna, od čega 70 posto financira Europska unija. Investitor je Tekija d.o.o., a partneri su Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić. Potpisivanju ugovora o radovima u Pleternici je, uz načelnike i gradonačelnike koje obuhvaća projekt, nazočan bio i Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike.

- Zadovoljstvo mi je biti ovdje iz više razloga. Aglomeracija Pleternica jedna je od 46 aglomeracija u različitim fazama realizacije, a u budućem razdoblju očekujmo ih još 15. Riječ je o doista ogromnom infrastrukturnom projektu za cijelu Hrvatsku. Požega i Pleternica kao projekti doista svojom veličinom nose i velik posao izvođačima, kojima želim sreću i uspjeh, a s druge strane u konačnici nose i bolji standard života za naše građane - rekao je ministar, čestitajući svima na dobroj volji, trudu i kvalitetnoj suradnji.

Početak rekonstrukcije i proširenja sustava odvodnje otpadnih voda u okviru projekta “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture” očekuje se najkasnije 35 dana od potpisivanja ugovora, a rok završetka izvođenja radova je 24 mjeseca. Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternice uključuje rekonstrukciju i dogradnju postojećih sustava odvodnje u Pleternici, Jakšiću, Dervišagi i Vidovcima te proširenje sustava prikupljanja i odvodnje na ostala naselja aglomeracije - Frkljevce, Kadanovce, Gradac, Veselu, Blacko, Viškovce, Srednje Selo, Kuzmicu, Bresnicu, Sulkovce, Bzenicu, Trapare i Novoselce. Planirano je sagraditi kolektora ukupne duljine 44.560 metara i rekonstruirati tlačne cjevovode ukupne duljine 911 metara. Gradit će se objekti na sustavu odvodnje, i to 19 crpnih stanica, 6 retencijskih bazena i 10 preljevnih građevina, te rekonstruirati postojeći objekti. Očekuje se povećanje priključenosti s dosadašnjih 52 posto na 90 posto, odnosno dodatnih 4.696 stanovnika. U konačnici otpadna voda za 12.681 stanovnika pročišćavat će se na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Pleternica trećim stupnjem pročišćavanja, rečeno je tom prigodom. Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana, Slovenija.
B. Starčević Tesari
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike