Regija
NOVO PROMETNO RJEŠENJE KOD OŠ ANTUNA BAUERA

Sigurnost učenika povećat će prvo uspornicima, a poslije toga gradnjom kružnog toka
Objavljeno 10. listopada, 2019.
VUKOVAR - Učenici Osnovne škole Antuna Bauera (a od prošle godine i učenici OŠ Nikole Andrića, kojipohađaju nastavu u istoj školskoj zgradi) već se godinama suočavaju s problemom prometne (ne)sigurnosti.Naime, izlaz iz školskoga dvorišta nalazi se neposredno uz prometnice, kojima u posljednje vrijeme prolazi sve više kamiona i teških teretnih vozila, pa učenici i djelatnici tih škola moraju biti dodatno oprezni pri dolasku u školu i odlasku kući. Kako bi povećali sigurnost, ponajprije najmlađih sugrađana, u gradskoj su upravi Vukovara zaključili da bi najbolje rješenje toga problema bilo izgradnja kružnoga toka, no kako je riječ o državnoj cesti, projekt će realizirati u suradnji s Hrvatskim cestama.

Gradonačelnik Ivan Penava nedavno je najavio gradnju kružnoga kod te škole.

- Riječ je o trajnom rješavanju prometnica u ulicama Augusta Šenoe i Augustinčićevoj, što je u planu Hrvatskih cesta za iduću godinu. Očekuje nas raspisivanje natječaja i potom izvođenje samih radova, pa sam siguran kako bi taj projekt 2021. godine trebao biti gotov - poručio je Penava, dodavši kako u suradnji s Hrvatskim cestama nastoje realizirati i gradnju nogostupa i biciklističke staze od Slavije do Novoga groblja, što će građanima toga dijela grada svakako puno značiti. Dok ne dođe do realizacije gradnje kružnoga toka kod škole, mjerodavni navode da će sigurnost nastojati povećati postavljanjem uspornika te su u tom smislu već intervenirali u Policijskoj postaji.

Pitanje komunalne infrastrukture je u fokusu Grada, a jedan od kapitalnih projekata u tom segmentu je izgradnja vukovarske obilaznice, također u suradnji s Hrvatskim cestama. Kako je prethodno i najavljivano, do kraja godine očekuje se raspisivanje natječaja za obilaznicu, čijom će gradnjom znatno biti rasterećen promet.

- Natječaj za prvu fazu vukovarske obilaznice je pred nama. Ona kreće od Vinkovačke ceste do D57, pa čak i prelazi tu cestu prema Negoslavcima. Riječ je o projektu vrijednom između 200 i 250 milijuna kuna i njime će se u velikoj mjeri rasteretiti promet Ulicom Matice hrvatske, preko Lušca i Duge ulice na Sajmištu - objasnio je Penava.

Dodao je kako bi Vukovarci, ako natječaj doista bude raspisan do kraja ove godine, početku radova trebali svjedočiti sljedeće godine, prije ljeta.

Dragana Korpoš
Neposredno uz školu prolazi velik broj kamiona i teških teretnih vozila, što utječe na sigurnost učenika
Najčitanije iz rubrike