Osijek
PETICIJA ZA SPAS VESLAČKOG KLUBA

Više od tisuću ljudi podržava Iktus
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Iktus je simobol Osijeka i ponos grada, ali i države! - stoji među mnoštvom komentara onih koji potpisuju online peticiju za spas voljenog veslačkog kluba.

Idejna je začetnica te inicijative, koja trenutno ima više od 1000 potpisnika, Anamarija Sanseović, dugogodišnja veslačica i veteranka tog kluba. "To nije samo zgrada, to je naš dom i ovim putem apeliram na odgovorne da pronađu rješenje, s obzirom na to da do sada iz Grada nije bilo sluha za naše vapaje. Javilo mi se puno ljudi, sa svih strana svijeta, od Njemačke, Kanade, Austrije, koji ne mogu vjerovati da se ovo događa. Žalosno i tužno bilo bi da klub s tolikom tradicijom završi deložiran i izbačen iz dugogodišnjeg prostora, a, nažalost, vremena je sve manje da se situacija riješi", poručuje Sanseović. Jedan od onih koji je i osobno vezan uz Iktus je i Goran Nuskern, dugogodišnji trener VK Mladost, inače Osječanin, čiji je ujak sudjelovao u projektiranju i gradnji sadašnje Iktusove zgrade.

“Bila bi sramota za Osijek da se najtrofejniji osječki klub izbaci iz svog doma zbog propusta i nesposobnosti bivših uprava i gradskih struktura kao još jedna posljedica privatizacije”, zaključuje Nuskern. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike