Kultura
PREMIJERA PREDSTAVE "DOMA JE NAJBOLJE"

Osvaja publiku šarmom i britkošću
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Premijera predstave Doma je najbolje (Lapin Lapin) poznate francuske spisateljice i redateljice Coline Serreau, u režiji Renea Medvešeka, održat će se u nedjelju, 20. listopada, u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Ova sasvim nesvakidašnja komedija koja slojevito prikazuje svu dinamiku obiteljskog života, doživjela je veliki uspjeh u Francuskoj te na brojnim svjetskim pozornicama, osvojivši publiku svojim šarmom i britkošću.


Zadivljujuća je pritom i suvremenost ovoga teksta, jer se u njemu otvaraju značajna pitanja kojima smo trenutačno zaokupljeni. Kako je to kada u zrelim godinama umjesto promaknuća dobiješ otkaz jer si višak – i na poslu i u društvu? Kako je to kada ti ovrhe zatrpavaju sandučić, a odrasla djeca stan, jer se vraćaju jedno za drugim nakon svojih neuspjelih brakova i propalih karijera? Koliko se bojimo stranaca te koliko smo stranci u nama naizgled najbližim odnosima? Uz bogati humor, apsurd i ironiju, u ovom dramskom komadu sve su vrijednosti podložne pitanju.
U predstavi igraju: Josip Brakus, Anita Matić Delić, Damir Poljičak, Sreten Mokrović, Luka Petrušić, Mia Anočić - Valentić, Mirela Videk Hranjec, Matija Šakoronja, Elizabeta Kukić... Kostimografkinja je Milena Matijević Medvešek, scenografkinja Tanja Lacko, glazbu potpisuje Matija Antolić, suradnica za scenski pokret je Sanela Janković Marušić, a oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek. N.Vek.
Britki crni humor i elementi bajke
Rene Medvešek svojim senzibilnim redateljskim rukopisom gradi ovaj čudesni svijet koji vječno balansira na rubu potpune eksplozije i samouništenja. Unutar bogatih slojeva teksta francuske spisateljice Coline Serreau, pronalazimo posvećenost socijalnoj tematici, britki crni humor, elemente bajke, fantastike, ironije i groteske. Tema ove predstave nevjerojatno je aktualna te izrazitom preciznošću secira nesigurnost u kojoj trenutačno živimo, kako na privatnom, tako i na društvenom planu - najavljuju iz Kazališta Kerempuh.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike