Sport
NIKAD VEĆE MJERE OSIGURANJA

Poljud će nadlijetati helikopteri, sve će nadzirati i dronovi
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Vezani članci

EMOTIVNI IVAN RAKITIĆ

Bilo je bolno slušati da ne želim igrati za Hrvatsku

Hajduk je u ponedjeljak napustio svoj dom, Poljud, koji je preuzeo Hrvatski nogometni savez. Hajdukovci su se uputili na mini pripreme na otok Brač, a stadion su prepustili hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja se nakon dugo godina vraća u Split i na Poljudu će u četvrtak dočekati Mađarsku u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. Splitski klub zbog dobro poznatih i stotinu puta ponovljenih razloga ne sudjeluje u organizaciji susreta Hrvatska - Mađarska, pa je sve u rukama HNS-a i Grada Splita. HNS tako na neki način ostaje prepušten sam sebi, bez pomoći kluba koji je gazda na Poljudu. Nije to trebalo biti tako, ali to je stvarnost hrvatskog nogometa.

A HNS se za utakmicu u četvrtak priprema kao nikada do sada. Zbog straha od izgreda i gluposti koju mogu napraviti huligani, u Splitu ništa nije prepušteno slučaju. Kako bi Vatreni napokon zaigrali na Poljudu, uložio se ogroman novac, kontrolira se apsolutno sve, posebice da ulaznice ne bi došle u krive ruke, odnosno u ruke huligana iz Torcide, koja je apsolutno protiv igranja Hrvatske na Poljudu dok HNS ne usvoji Hajdukove zahtjeve.

Sigurnosna sportska akcija ovakvog opsega još nije zabilježena u Hrvatskoj. Velik broj policijskih djelatnika, navodno njih više od 1000, uz petstotinjak zaštitara osiguravati će stadion, koji je već danima pod policijskim nadzorom. Policija nadzire i hotel Le Meridien Lav, u kojem je smještena hrvatska reprezentacija, a na treninge u Omiš reprezentativci putuju u pratnji jakih policijskih snaga. U vrijeme susreta, ali i dan prije grad podno Marjana iz zraka će nadzirati helikopteri i dronovi, a s mora ratni brodovi. HNS čini sve što je u njegovoj moći da se ne ponovi "slučaj svastika" i dvoboj s Italijom, koji je igran pred praznim tribinama. Split i Dalmacija željni su hrvatske reprezentacije, ulaznice za utakmicu su planule, ali, na žalost, postoji manjina koja zbog sukoba sa Šukerom i ostalim društvom iz HNS-a ne želi Modrića, Rakitića, Perišića i ostale igrače u "kockastom" na Poljudu.

Manjina ne želi, većina je za igranje Hrvatske u Splitu, a svoj dolazak u četvrtak na Poljud najavio je i hrvatski državni vrh. Mjesta u svečanoj loži rezervirana su za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i sve ministre u Vladi RH. Najavljen je i dolazak premijera Mađarske Viktora Orbana. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li svoja mjesta u svečanoj loži zauzeti čelnici Hajduka Marin Brbić i dopredsjednik Luka Jakobušić. T. Bilić
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

NEIZLAZAK U EUROPU NIJE KATASTROFA

Boto: Dovest ćemo između pet i deset novih igrača

Najčitanije iz rubrike