Sport
BIJELO-PLAVI I DALJE U IŠČEKIVANJU

Ime novog trenera znat će se sljedećeg tjedna?
Objavljeno 9. listopada, 2019.
Čeka se povratak predsjednika Ivana Meštrovića, koji putuje po svijetu i traži trenera koji odgovara njegovim standardima

Vezani članci

OSIJEK TIJEKOM PRVENSTVENE STANKE

Ivica Kulešević može raditi na svoj način

Osijek je s Ivicom Kuleševićem na klupi svladao i Goricu, ali ni to nije donijelo promjenu situacije oko izbora novog trenera. Kulešeivć je i dalje v.d., još uvijek se pojavljuje poneko bombastično ime koje se povezuje s klupom bijelo-plavih, ali konkretnih novosti nema.

I neće ih vrlo vjerojatno ni biti sve do sljedećeg tjedna. Naime, predsjednik Ivan Meštrović putuje po svijetu i traži trenera koji bi odgovarao njegovim marketinškim kriterijima. Prvi čovjek kluba želi da NK Osijek bude glavna vijest u medijima svih kategorija i oblika pa zato traži zvučno ime. Ne trenersko, nego planetarno poznatnog bivšeg igrača koji je umočio prste i u trenersku struku. Sva imena s kojima se dosad baratalo apsolutno su ispunjavala taj kriterij, a jedina mana im je bila što u trenerskoj karijeri nisu baš bila pretjerano uspješna. Međutim, za sve postoji prvi put, iako su se svi ti pregovori dosad izjalovili. Problem je uglavnom bio financijski jer ta kategorija ljudi ne radi za 100-200 tisuća eura godišnje, što bi bili nekakvi realni okviri za NK Osijek. Možda bi Osječani mogli i probiti tu barijeru, ali ne previše, pa je veliko pitanje koliko će uspješna biti ta svjetska turneja predsjednika Ivana Meštrovića kada je u pitanju novi šef struke. Sam predsjednik je zasad tajnovit i samo poručuje kako "nema ničeg novog", ali i da bi konretnije vijesti javnost mogla saznati sljedećeg tjedna. Sve je više onih koji su skloni zaključiti kako će izbor na kraju pasti na Kuleševića. Uostalom, on će danas nakon kratkog odmora opet okupiti momčad i nastaviti raditi s njom na pripremi za ostatak jesenskog dijela sezone. Stanka je dobra vijest za bijelo-plave bez obzira na to što tijekom nje Kulešević neće na raspolaganju imati sve svoje prvotimce. Dio će biti zaokupljen reprezentativnim obvezama (Škorić, Kleinheisler, Žaper), drugi će, pak, liječiti ozljede (Pilj, Bočkaj, Šorša, Jugović, Grgić). Nema dvojbe kako će Kulešević imati na čemu raditi ovih desetak dana jer momčad kao da je malo izgubila gorivo u posljednje vrijeme. Sjećamo se onih pravih rock‘n‘roll partija protiv Dinama i Hajduka u Gradskom vrtu, kada su bijelo-plavi išli ko bijesni. Bili su to susreti visokog ritma s puno trka, ali su, nažalost, bili iznimke koje ne potvrđuju pravilo. Osijek se s momčadima niže klase nije znao nametnuti tempom i visokom razinom trčanja, nego je upadao u njihove sporohodne brzine, a samim time i probleme.

- Uvijek se ima što raditi na igri i ispravljati uočene nedostatke. Stanka će nam dobro doći i vjerujem kako ćemo nakon nje biti još bolji. Imamo tri pobjede zaredom i težit ćemo nastaviti taj niz kada se prvenstvo nastavi - rekao je v.d. trenera bijelo-plavih.

Dakle, najveći dio posla tijekom stanke odradit će Kulešević. Samo što još uvijek nije siguran radi li to za sebe ili za nekog drugog...

Dalibor Keler
U PETAK PROTIV KAPOSVARA
Tijekom stanke nogometaši Osijeka imat će i jedan test-susret. Odigrat će ga u petak, 11. listopada, protiv mađarskog prvoligaaša Kaposvara. Susret se igra u Kaposvaru s početkom u 16 sati, a bit će to dobra prilika za v.d. trenera Ivicu Kuleševića da isproba i neke svoje taktičke zamisli koje mu se stalno vrte po glavi, ali dosad ih nije mogao upotrijebiti u praksi.
Ivica Kulešević

trener NK Osijek

- Tijekom stanke uvijek se ima na čemu raditi. Sad smo u seriji pobjeda, ali uvijek postoje stvari koje se mogu i trebaju popravljati kada je igra u pitanju i na tome ćemo raditi u ovoj pauzi.
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana