Sport
IZBORNIK HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE ZLATKO DALIĆ:

Veselim se utakmici na Poljudu i neće biti problema ako odigramo kao protiv Slovačke
Objavljeno 7. listopada, 2019.

SPLIT - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je u ponedjeljak da su Mađari opasni u prekidima i da će biti teško probiti njihov bunker, ali da neće biti problema ako njegovi izabranici budu odigrali utakmicu kao protiv Slovačke, koju smo prije mjesec dana u gostima dobili sa 4-0. Također, istaknuo je da se veseli utakmici na Poljudu i da očekuje sjajnu podršku navijača.

"Nakon uvjerljive pobjede protiv Slovačke napravio sam pogrešku, pa smo tri dana kasnije protiv Azerbajdžana odigrali 1-1, jer je došlo do pada energije i koncentracije. Pogriješio sam što nisam rotirao nakon Slovačke, trebao sam napraviti određene promjene. Čekaju nas dvije teške utakmice u tri dana i vjerojatno ću koristit 15 ili 16 igrača", izjavio je Dalić na konferenciji za novinare uoči kvalifikacijskog susreta za Euro 2020. protiv Mađarske, koji će se igrati u četvrtak na splitskom Poljudu.
 
 Izbornik Dalić očekuje da će Mađari u Splitu igrati defanzivno.
 "Oni sigurno imaju samopouzdanje nakon što su nas u ožujku dobili u Budimpešti (2-1). No, vjerojatno će igrati defanzivno, bit će teško probiti taj bunker. Mi ne smijemo srljati, moramo biti oprezni i igrati rasterećeno, bez pritiska pobjede. Ako budemo igrali kao protiv Slovačke onda nećemo imati problema", rekao je Dalić.
 
Mađari su u rujnu u Budimpešti neočekivano izgubili od Slovačke (1-2).
 "Zbog kartona koje su dobili na toj utakmici ostali su bez motora njihove ekipe veznjaka Adama Nagyja i stopera Botonda Baratha. Mađari igraju na duge lopte, preskaču igru, opasni su u prekidima i imaju nezgodnog napadača Szalaija", kazao je Dalić i dodao: "Nama su prekidi ostali problem. Ne možeš uvježbavati kako se braniti u prekidima, tu treba pokazati snagu, koncentraciju i želju da ne primiš gol iz prekida".
 
 Nakon dužeg vremena reprezentacija će ponovno igrati u Splitu. Ulaznice za susret protiv Mađarske brzo su rasprodane i očekuje se oko 34 tisuće navijača.

 "Veselim se utakmici na Poljudu, i da stadion prima 100.000 gledatelja sigurno bi bio prepun. Očekujem sjajnu podršku navijača i našu pobjedu. Karte su prodane za jedan dan i to pokazuje koliko Split, Dalmacija i Hrvatska vole svoju reprezentaciju", rekao je Dalić, te je dodao: "Reprezentacija je igrala premalo utakmica u Splitu, a to nije dobro i to nije nikome na ponos. Problemi koji postoje između HNS-a i Hajduka trebaju se rješavati kroz razgovore i sustav, a nikako preko leđa reprezentacije, koja nema ništa s time".  
 
 Neki igrači u svojim klubovima imaju malu minutažu, poput Rebića i Rakitića.
 "Drago mi je da je Rakitić ponovno s nama nakon što je izbivao sa zadnje dvije utakmice reprezentacije. S Rebićem ću razgovarati da vidim u kakvom je stanju. Neki reprezentativci manje igraju u svojim klubovima i nemaju kontinuitet. No, dosad to nikada nije bio problem, jer u reprezentaciji uvijek daju sve od sebe", dodao je izbornik.
 
 Kapetan Luka Modrić u subotu je u dresu Reala zabio prekrasan gol za pobjedu 4-2 protiv Granade.
 "S Modrićem nikada nije bilo problema, bez obzira na minutažu koju ima u klubu. No, sigurno mu je gol donio dodatno samopouzdanje poslije povratka na teren nakon ozljede. A što se tiče medijskih nagađanja o tome hoće li Modrić igrati za reprezentaciju, to nisam želio komentirati jer znamo da bi Luka došao pješice igrati za nacionalnu momčad", napomenuo je Dalić.(Hina)

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike