Novosti
NACIONALNO SVETIŠTE U MARIJI BISTRICI

Hodočašće vojske i policije
Objavljeno 6. listopada, 2019.
U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju je održano 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, kojem je nazočila i hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu, koja nije davala izjave, na hodočašću su bili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved.

Na hodočašću pod zapovjedništvom kontraadmirala Ive Raffanelija, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, uz nekoliko tisuća hodočasnika, sudjelovalo je oko tisuću pripadnika Oružanih snaga, a nakon svečanog ulaza više od 200 stjegova brigada, samostalnih bojni, bataljuna, divizijuna i bitnica te postrojbi i jedinica specijalne policije služena je koncelebrirana sveta misa.

Propovijed je održao vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, koji je kazao kako u svetište Majke Božje Bistričke svatko dolazi s posebnom nakanom, željom ili brigom, a sve se one slijevaju u jednu, zajedničku, veliku molitvenu rijeku. "Od nas ovdje hodočasnika u Gospinome svetištu, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa, svih bez iznimke, očekuje se profesionalna zauzetost i predanje u svome zvanju i poslanju", rekao je. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOĆE LI BITI INTERESA ZA IMOVINU IZ STEČAJEVA?

Na prodaji putem e-dražbi više od 500 nekretnina

2

IAKO SE NEKI JOŠ GRIJU

Stiže nam pakleno vruće ljeto

3

FINA O REGISTRU POSREDNIH IDENTIFIKATORA RAČUNA

Broj mobitela može postati bankovni račun građana, a plaćanje jednostavno i brzo