Autoglas
CITROEN ZAUVIJEK

Popust od 30 % za članove do kraja listopada
Objavljeno 7. listopada, 2019.
Citroën pokreće servisnu akciju za članove programa vjernosti Citroën zauvijek koja traje do 31. listopada. Članovi mogu ostvariti popust od 30 % na set spojke i zamašnjak motora, katalizatore te FAP filtre. Svi koji nisu članovi mogu se besplatno učlaniti u Klub vjernosti Citroën zauvijek u ovlaštenom servisu te odmah koristiti popuste. Omogućena je i besplatna vuča vozila u slučaju nezgode, kvara, puknuća gume, točenje krivog goriva ili kvara ključa pozivom na jedinstveni broj *800.

Set spojke potrebno je promijeniti da bi se izbjeglo propadanje mjenjača, što će brzo dovesti do poteškoća pri prolazu brzine, ubrzanja, kočenja ili čak potpune imobilizacije vozila. Da spojka nije u redu može se očitovati kroz različite simptome: mjenjač pokazuje nekakav otpor u trenutku promjene brzine, motor proizvodi abnormalnu buku koja nestaje pritiskom na papučicu spojke, vozilo se trese ili udara prilikom pokretanja ili pomicanja. Dvostruki prigušni zamašnjak motora vrlo je robustan, osigurava zaštitu mjenjača i nudi ugodan osjećaj u vožnji. Nakon desetak godina ovaj potrošni dio ipak je potrebno zamijeniti.

Sustav filtra čestica jedinstven je sustav koji pronalazi i sprema u filtar štetne čestice koje nisu izgorjele, zatim ih redovito eliminira izgaranjem tijekom regeneracijske faze. Povremeno (svakih 400 do 1000 km s obzirom na uvjete vožnje), temperatura filtra jako je povišena, blizu 600 °C. M.Bu.