Osijek
EKONOMSKI FAKULTET OSIJEK

Dan brucoša pretvoren u Tjedan brucoša na EFOS-u
Objavljeno 7. listopada, 2019.

U utorak, 1. listopada započela je nova, 2019./2020., akademska godina. Kako bi se studenti upoznali s Fakultetom i prilikama koje nudi studentski život, a kao i prethodnih pet godina, Ekonomski fakultet u Osijeku organizirao je Orijentacijski dan za brucoše, uz mnoštvo zanimljivih aktivnosti, i to ne samo na prvi dan akademske godine nego i do kraja tjedna, te je tradicionalni Dan brucoša (Orijentacijski dan) pretvoren u Tjedan (Dane) brucoša – od utorka do petka.

Orijentacijski dan započeo je uvodnim govorom dekana, prof. dr. sc. Borisa Crnkovića, koji je pozdravio brucoše te im poželio puno uspjeha tijekom studiranja. Nakon uvodnog govora dekana, motivacijski govor održao je Mato Škojo, osječki poduzetnik, koji je brucošima ispričao priču o svom poslovnom uspjehu i načinu ostvarenja tog uspjeha. Nakon završetka motivacijskog govora, tajnica fakulteta Biljana Graša, mag. iur., brucošima je objasnila osnovne pojmove vezane uz ECTS bodove, status studiranja te mogućnosti promjene statusa studiranja. Program je vodila doc. dr. sc. Ljerka Sedlan König te je održala predavanje o pravilima ponašanja i odijevanja na Fakultetu. Brucoši su kroz druženje sa starijim studentima i asistentima saznali informacije o načinu polaganja i prijavi ispita, korištenju iksice, mogućnostima koje imaju na tržištu rada kao studenti i slično. Organizirana je i, već tradicionalna, utrka - Orijentacijski lov na informacije, tijekom koje su brucoši tražili potrebne informacije na Fakultetu te se i sami upoznali s Fakultetom. Posljednja aktivnost orijentacijskog dana bila je šetnja gradom tijekom koje su brucoši upoznali grad Osijek, uz vodstvo profesionalnog vodiča.

Od srijede do petka brucoši su imali priliku bolje se upoznati s Fakultetom, ali i, u njihovim životima, novim studentskim obvezama koje su pred njima. Pomogle su im brojne radionice i predavanja koje su održali brojni zaposlenici osječkog Sveučilišta, Ekonomskog fakulteta, ali i stariji kolege studenti - predstavnici studentskih udruga (Studentski zbor EFOS-a, udruge Bookmark, Financijski impuls, Erudio, EWOB). Tako je brucoše u srijedu, 2. listopada, voditeljica knjižnice EFOS-a, mr. sc. Jasminka Mihaljević upoznala s radom i mogućnostima same knjižnice, docentica Filozofskog fakulteta dr. sc. Ana Kurtović govorila je o izgradnji samopouzdanja u akademskom okruženju, Dario Ferić i Josipa Pleša pričali su o mogućnostima razmjene studenata preko Erasmusa... U četvrtak, 3. listopada, Draga Žeravica i udruga Bookmark objasnili su brucošima kako se nositi sa stresom u studentskim danima, odnosno kako se dobro prezentirati, dok je Tihomir Milinović iz Studentskog centra u Osijeku objasnio na koji način navedena ustanova skrbi o cjelovitom studentskom standardu kroz prehranu, smještaj, povremeno i privremeno zapošljavanje studenata te njihov kulturni i zabavni život. Kolegice Nikolina Šapit i Iva Obradović iz Deloittea istog su dana predstavile forenzičko računovodstvo, ali i studentsko natjecanje u čijoj organizaciji sudjeluju. O važnosti vježbanja u studentskim danima govorila je Gorana Radetić, a o zdravoj prehrani Martina Završki, vlasnica osječke Špajze.

Posljednji dan Tjedna (Dana) brucoša, petak, 4. listopada, Doktorica sreće, izv. prof. dr. sc. Anita Freimann, upoznala je brucoše s konceptom sreće iz osobne i ekonomske perspektive te ih podučila analizi vlastite sreće i pogleda na život. Posljednja aktivnost ovih zanimljivih dana bila je Marshmallow challenge, izvrsna aktivnost kojoj je cilj stvaranje uspješnog tima, a koja je zabavna i poučna te u fokus stavlja komunikaciju, suradnju, kreativnost, rješavanje problema i upravljanje timovima te omogućava upoznavanje članova tima, poboljšanje kapaciteta za stvaranje ideja i izgradnju boljih međuljudskih odnosa, a vodila ju je izv. prof. dr. sc. Julia Perić.

Ema Nenadić
Orijentacijski dan započeo je uvodnim govorom dekana Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Borisa Crnkovića
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike