Mozaik
PRVI PUT NASTUPILI U SLAVONIJI

Dalmatinski stand-up do
suza nasmijao Osječane
Objavljeno 6. listopada, 2019.
SplickaScena je kolektiv splitskih stand-up komičara kojeg čine Ante Travizi, Ivica Lazaneo, Ivo Musulin, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Vanja Dobrijević. Zajedno nastupaju od početka 2016. godine, kad je pokrenuta splitska scena na večerima otvorenog mikrofona u Ghetto Clubu koje su se redovno održavale nakon radionice Marine Orsag iz zagrebačkog Studija Smijeha, a nakon toga i na večerima novih baza u Zenta Clubu i Split Circusu. Do rujna 2018. djelovali su kao podružnica zagrebačkog comedy kluba pod imenom Studio Smijeha Split, a potom su započeli novo poglavlje kao novi projekt, SplickaScena.


Proteklog su vikenda imali svoj slavonski debut nastupivši u osječkom kinu Urania. Prepunu publiku koja je na trenutke i proplakala od smijeha zabavila je trojka Tomislav Primorac, Josip Škiljo i Ivica Lazaneo, koji su izveli vrlo različit, a opet i sličan materijal, koji pronalazi humor u svakodnevnici prosječnog Dalmatinca. Primorac je otvorio večer sjajnim zaokruženim stand-up nastupom s crticama iz života jednog poluhercegovca. Dobro zagrijanu osječku publiku potom je došao dodatno nasmijati - kako su ga najavili - "otac splitskog stand-upa, jer je jedini otac među nama" - Josip Škiljo. Posve drukčijim, pripovjedačkim pristupom, dočarao je duhovite scene iz svog obiteljskog života, ali i vjerno prikazao pakao hrvatske birokracije. Mladi Lazaneo zatvorio je večer smijeha u osječkoj Uraniji svojim mladenački urnebesnim nastupom, uglavnom sa slikama iz zajedničkog života s djevojkom i "komplikacijama" muško-ženskih odnosa.
Nakon ovog debitantskog nastupa u Slavoniji, simpatični su Dalmatinci obećali kako će se "za koji misec" vratiti u Osijek s novim materijalom, što jedva čekamo. T.Kvorka


Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike