Novosti
NAGRADA ADRIAN 2019. SLOBODNE DALMACIJE

Hotel Korana Srakovčić iz Karlovca najbolji mali hotel
Objavljeno 4. listopada, 2019.

Hotel Korana Srakovčić proglašen je najboljim malim i obiteljskim hotelom u Hrvatskoj te mu je u petak u Osijeku dodijeljena nagrada Adrian 2019, koju 14 godina zaredom dodjeljuje Slobodna Dalmacija, u suradnji s Nacionalnom udrugom malih i obiteljskih hotela, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i partnerom HOK osiguranjem.


Nagradu je vlasniku i direktoru hotela Ivanu Srakovčiću na svečanosti organiziranoj u Regionalnoj vinoteci, uručio direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Staničić je istaknuo kako HTZ radi na promociji malih i obiteljskih hotela kako preko sajmova, tako i kroz različite marketinške kampanje.


- Pripremamo posebnu brošuru u kojoj ćemo predstaviti najbolje male i obiteljske hotele i spojiti ih s najboljim malim kruzerima u Hrvatskoj. Mislim da će to biti novi iskorak u prezentaciji visokokvalitetnog proizvoda i da će to dodatno ojačati hrvatsku turističku ponudu - kazao je Staničić.


Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina naglasio je kako malo tko podiže razinu prepoznatljivosti destinacije i prezentaciju ljudi i njihovih običaja kao što to rade mali obiteljski hoteli.


Tema ovogodišnjeg Adriana bila je autohtonost ponude malih i obiteljskih hotela. U ovogodišnjem izboru mogli su sudjelovati hoteli s četiri i pet zvjezdica, a u finale je ušlo 16 hotela - hotel Boškinac iz Novalje, Adriatic iz Orebića, Borovnik Tisno, San Rocco iz Brtonigle, Draga di Lovrana iz Lovrana, Life Palace iz Šibenika, Magdalena iz Krapinskih Toplica, Vila Marija iz Tučepa, Bacchus iz Baške Vode, Marco Polo iz Gradca, Savus iz Slavonskog Broda, osječki Waldinger, Vila Lenije iz Vinkovaca, karlovačka Korana Srakovčić, Bitoraj iz Fužina i Frankopan iz Ogulina.


Predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Šime Klarić kazao je kako vjeruje da je u proteklih 14 godina mnogo učinjeno na afirmaciji malih i obiteljskih hotela.


- U ovom zajedničkom poslu ostali smo vjerni kvaliteti, izvrsnosti, autentičnosti i održivosti, a ovih dvadesetak najboljih malih hotela, od ukupno njih 350, dokazuju kako se na najvišoj razini radi obiteljsko hotelijerstvo. Oni se mogu svrstati među najbolje europske male i obiteljske hotele - naglasio je Klarić.
Ivana Vladović, direktorica marketinga Slobodne Dalmacije, naglasila je kako tijekom proteklih 14 godina može svim malim obiteljskih hotelima čestitati na radu i opstanku. I.Mikulić
Sedamnaest godina rada Srakovčića
Zahvaljujući na nagradi Ivan Srakovčić kazao je kako je u 17 godina ugostiteljstva i hotelijerstva primio niz nagrada, ali da mu je ova posebna. "Smatram da je teže održati se na vrhu, nego doći na vrh. Moj hotel je sedam puta bio najbolji u kontinentalnoj Hrvatskoj i jednom u cijeloj zemlji. Kada uzmem u obzir svih 350 malih hotela, i kada sam slušao imena koja ste sada naveli, mislim da je nagrada posebna", kazao je Srakovčić. Zahvalio je svojoj obitelji, kazavši kako su u poslu supruga i kćerka, zahvalio je i svojim djelatnicima. "Više puta bili smo nominirani u Slobodnoj Dalmaciji i nagrada mi je još draža zbog toga što smo ovdje na kontinentu, i što ste kroz ovaj niz godina pratili moj rad", naglasio je Srakovčić.
Možda ste propustili...