Mozaik
GODINU DANA OD OBJAVE SOLO ALBUMA

Kekin ima novi spot
"Zbogom tjeskobo"
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Točno godinu dana nakon izdavanja albuma "Kuća bez krova“ Mile Kekina, Denis Mujadžić Denyken složio je mali podsjetnik što se sve događalo u tom razdoblju. Tako je nastao spot za pjesmu "Zbogom tjeskobo“, sedmi singl s Kekinova solo albuma.


- Sve faze muzičarskog zanata Denyken je fino prikazao u samo tri minute. Od prvog nespretnog pokušaja pisanja i pjevanja preko proba do snimanja pa konačno putovanja kombijem uzduž i poprijeko regije, intervjua, veselja pa do pijanki nakon dobre svirke. Napravio je feel good spot za pjesmu koja se uopće nije ni trebala naći na albumu jer bi previše stršala baš zbog te iritantne bezbrižnosti. Na kraju sam ju zavolio baš takvu neodoljivo djetinjastu i sad je ‘Zbogom tjeskobo‘ jedan od vrhunaca svake svirke – rekao je Mile Kekin


Snimatelj, montažer i redatelj spota je Denis Mujadžić Denyken, art design Irena Kljajić, a za fotografije su bili zaduženi Roberto Pavić i Nemanja Đorđević.
- Videospot "Zbogom tjeskobo" najavljuje glazbeni dokumentarac "Kako je (g)rađena kuća bez krova" na kojem sam radio protekle tri godine. To je moj dnevnik snimanja, "making of" tog albuma. Rad na ovom dokumentarnom filmu shvatio sam kao dobru priliku da cijeli proces nastanka jednog albuma na kojem radim kao glazbeni producent od samog početka do kraja približim "žednom oku i uhu", vjerujući u njegovu zanimljivost i vrijednost s namjerom da s puno detalja iza scene prikažem naporan proces nastanka ovog albuma realno i iskreno, donoseći sve uspone i padove (koji u pravilu uglavnom ostaju malo dostupni široj javnosti). Ovo je film ceste, kao što je i sam album jedan Kekinov pokušaj sviranog filma kroz deset vrhunskih pjesama i na neki način nosi sa sobom ono što kao autor filma zovem "emocionalna arheologija" prateći Miletov put od odrastanja u Njemačkoj i zagrebačkim Gajnicama do afirmacije kao vrhunskog kantautora! Film će biti gotov do kraja godine i na najbolji način obilježava 30 godina moje umjetničke karijere - rekao je Denyken. Cijeli album "Kuća bez krova“ slušajte i na Deezeru. T.K.


Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

OBJAVILA DUET S ARIANOM GRANDE, “RAIN ON ME”

Lady Gaga najavila svoj novi album, ali i knjigu

KARLO CVETKOVIĆ FRONTMEN OSJEČKOG SASTAVA LEGE I MEDICINSKI TEHNIČAR

Još tražimo najbolji zvuk i želimo iznenaditi slušatelje

SA SOUNDTRACKA FILMA “MUSIC”

Sia predstavlja novi singl “Together”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KARLO CVETKOVIĆ FRONTMEN OSJEČKOG SASTAVA LEGE I MEDICINSKI TEHNIČAR

Još tražimo najbolji zvuk i želimo iznenaditi slušatelje

2

NAKON DVA MJESECA ZASTOJA NAŠI FILMAŠI POČINJU SNIMATI

Brešan: Zbog novih mjera sve
je sporije, skuplje i zahtjevnije

3

OBJAVILI SPOT

Nezahvalnici vraćaju “Osmijeh”