Osijek
PREMIJERA FILMA U KINU URANIA

Dnevnik D. Budisavljević: Priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Prošle nedjelje gledali smo je kao gosta u emisiji Nedjeljom u 2, a ove subote dolazi u kino Urania predstaviti svoju novu, brojnim nagradama ovjenčanu filmsku uspješnicu. Ona je redateljica Dana Budisavljević, a njezin uradak "Dnevnik Diane Budisavljević" istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima, koju premijerno možete pogledati u kinu Urania u 19 sati. Nakon projekcije gledateljima će se u kinu pridružiti redateljica Dana, a s njom će razgovarati književnica Ivana Šojat.

Diana Budisavljević zagrebačka je humanitarka koja je organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom Drugog svjetskog rata. Koristeći se svojim austrijskim podrijetlom, apelirala na vlast, Crkvu i Crveni križ da iz logora spasi bar djecu. Nakon što nitko nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama organizirati akciju, kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od 10.000 djece. Redateljica, koja je rodbinski povezana s junakinjom, pronalazi dnevnik koji je zapis gotovo nepoznatog herojstva nje i njezinih prijatelja.

Cijena je ulaznice na dan filmske premijere 25 kuna. Ostale dane film je na programu po redovitim cijenama ulaznica, a pogledati ga možete u nedjelju i ponedjeljak u 19.40 i u srijedu, 9. listopada, u 19.35. J.P.
Možda ste propustili...

SENAT SVEUČILIŠTA DONIO DVIJE VAŽNE ODLUKE VEZANE UZ STATUSNE PROMJENE

Najesen kreće Kineziološki fakultet

U KONKATEDRALI SV. PETRA I PAVLA

Podjela sakramenata katekumenima 21. lipnja

UŠTEDA NA TROŠKOVIMA

Nova LED rasvjeta u Vladislavcima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

WALDINGEROVA 11, ILI KAKO SE (NE) BRINEMO O BAŠTINI

Oronula kuća skriva priče o Paulini Hermann i gradu

2

OSAM MJESECI BEZ IZABRANOG STOMATOLOGA

Uskoro novi stomatološki tim u donjogradskom DZ-u

3

VLASNIK ZAPEO U BANCI

Psići zavezani za klupu zabrinuli prolaznike