Novosti
ZBOG OPASNOSTI OD UTJECAJA NA SVJEDOKE

Škari još mjesec istražnog zatvora
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Velikogorički Županijski sud u četvrtak je za mjesec dana produžio istražni zatvor nekadašnjem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i bivšem predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.
Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je Hini da je Škari produžen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Dodao je da kao pritvorski razlog više nije navedena opasnost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget, gdje je žrtva zaposlena. Zeljko je kazao da je žrtva zatražila ispitivanje preko videoveze, što znači da se ni kasnije tijekom postupka neće morati suočavati s optuženim. U četvrtak je objavljeno i da je Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik podnio kaznenu prijavu protiv žrtve zbog odavanja tajne te zbog poticanja na odavanje tajne protiv novinara i urednice emisije Provjereno. Riječ je o emisiji čije je prikazivanje pokušao spriječiti početkom rujna kada je u njoj objavljeno svedočanstvo žene koja Škaru tereti za silovanje. Istražni zatvor zbog sumnje da je silovao i spolno uznemiravao zaposlenicu AK Sigeta Škari je određen 5. rujna. Policija je Škaru uhitila dan ranije na graničnom prijelazu Stara Gradiška pri ulasku u Hrvatsku iz BiH. Zagrebačka organizacija HDZ-a protiv Škare je pokrenula stegovni postupak. H
HAK: Opozvani Škaro i Klemm
Hrvatski autoklub (HAK) opozvao je člana Skupštine i Upravnog odbora Damira Škaru koji je uhićen zbog sumnje na silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenika te je opozvan i Josip Klemm, koji je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

"Na izvanrednoj sjednici Skupštine HAK-a jednoglasno je donesena odluka o opozivu člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba i člana Skupštine Damira Škare", stoji u priopćenju HAK-a. Klemm je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOĆE LI BITI INTERESA ZA IMOVINU IZ STEČAJEVA?

Na prodaji putem e-dražbi više od 500 nekretnina

2

IAKO SE NEKI JOŠ GRIJU

Stiže nam pakleno vruće ljeto

3

FINA O REGISTRU POSREDNIH IDENTIFIKATORA RAČUNA

Broj mobitela može postati bankovni račun građana, a plaćanje jednostavno i brzo