TvObzor
MARKO TODOROVIĆ

Nemam tabua kad je snimanje scena u pitanju, spreman sam na sve
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Lijepo se osjećam u Zagrebu i upoznao sam predivne ljude, ali ne mogu predvidjeti gdje ću završiti, zasad mi planovi nisu vezani ni za Crnu Goru ni Hrvatsku

Atraktivni crnogorski glumac Marko Todorović novi je miljenik gledateljica koje ga svake večeri prate u dramskoj seriji "Drugo ime ljubavi" na Novoj TV. Publika ga je već zapazila u seriji "Ubojice mog oca". Marko odlično vlada i kazališnim daskama, pa je sasvim jasno da ćemo o njemu još mnogo čuti. No, kad su obožavateljice u pitanju, on je tajnovit.

"Ne razmišljam previše o tome. Najvažnije mi je da se ljudima svidi ono što radim, a ako i obožavateljice idu uz to, neka bude tako." Što je Todorović još podijelio s nama, doznajte u nastavku.

Prijateljski odnos
Jeste li pristupili audiciji serije "Drugo ime ljubavi" baš za ulogu Luke, koju i igrate, ili možda za neki drugi muški lik? Ili ste došli na audiciju, nešto izveli, svidjeli se ekipi i onda je odabrana uloga koja im je najbolje odgovarala za vas? Kako to uopće ide?

- Bio sam na castingu za Luku i Sašu, kojeg sada igra Momčilo Otašević. Dobio sam scenu kad se svađam s Karlom, koji je u seriji Lukin otac. Vladimir Posavec, koji igra Karla, i ja zajedno smo na castingu radili tu scenu i osjetili smo da to dobro funkcionira već na audiciji, pomagali smo jedan drugom i napravili smo scenu koja se svima svidjela. I eto, obojica smo dobila uloge.

Novo ste lice na hrvatskim malim ekranima, vjerujem da ostatak glumačke postave niste poznavali otprije. Kako je izgledao prvi dan na snimanju?

- Jedino sam Momčila poznavao otprije, ostatak ekipe nisam. No mi smo prije početka snimanja imali sastanke, probe, tako da smo se već manje-više svi poznavali kad je snimanje uistinu i počelo. Dakako, kao i svaki početak, bilo je teško i trebalo je proći neko vrijeme kako bih se priviknuo na cijelu ekipu, ali s obzirom na to da se radi o jako dobrim, pozitivnim i normalnim ljudima, sve je išlo glatko i brzo smo uspostavili prijateljski odnos.

Godinama slušam u intervjuima kako je tempo snimanja serije ovog formata jako naporan. Kako je vama? Kolike su razlike između snimanja serije koja se emitira jednom i pet puta na tjedan?

- Tempo je naporan, svaki dan se snima puno toga. Ali najvažnije je da se glumac rasporedi kako ne bi došlo do zamora od igranja iste stvari. Zato je ovaj format specifičan, jer čovjek može tijekom snimanja ispravljati prethodne pogreške. Ima puno razlika, u formatu kao što je ovaj mnogo se brže snima veća količina materijala.

Super druženja
Kompletna glumačka postava uistinu je velika. S kime ste od kolega sa seta najprije ‘kliknuli‘?

- To su svakako Vladimir Posavec, Momčilo Otašević, Elizabeta Brodić, Vlasta Ramljak, Linda Begonja... U biti, to je ekipa s kojom najviše radim i provodim najviše vremena, super se družimo, pa onda i snimanje ide mnogo lakše.

Pripremajući se za ovaj intervju pogledao sam neke vaše scene iz prvih epizoda. Moram priznati da imate lice za lik negativca, što je dobro jer ste uvjerljivi u svojoj ulozi. Katkad je smiješno kad glumac koji ima dječje, nevino lišce igra negativca. Međutim, siguran sam da bi u vašoj situaciji izgledalo sjajno i da su uloge obrnute, da igrate pozitivca. Možete li se vi zamisliti u takvoj ulozi?

- Dosad sam uvijek bio biran za negativce, ne znam zbog čega. Možda ste mi upravo vi dali odgovor, a da ja nisam bio svjestan toga. Ja bih volio i jedva čekam okušati se u nekoj posve drukčijoj ulozi, volim probati nove stvari, to bi bio izazov i nešto novo za mene. Tako da jedva čekam takvu priliku i nadam se da ću se dobro snaći.

Primate sjajne kritike za svoj rad i vjerujem da vam to daje krila, motivaciju za dalje. Ima li kod vas tabua ili ste za ulogu spremni, primjerice, skinuti se do kraja, poljubiti muškarca, drastičnije promijeniti izgled?

- Nema, zaista nema tabua. Mislim, do sada nisam naišao na nešto na što nisam spreman. Živimo u vremenu totalne slobode i svjedočimo svjetskim dostignućima. Glumac današnjeg doba mora biti spreman na sve i biti sposoban sve napraviti. Ja težim tome, tako da što god je opravdano i što god da čini predstavu, seriju ili film boljim, napravio bih.

Skupina profesionalaca
Uvijek me nešto zanimalo kod glumaca: biste li gledali telenovelu da u njoj ne glumite? Ili se u tom formatu glumi samo zbog dobre zarade, a privatno se ne gleda taj žanr? No, onda je to kao kad si pjevač i pjevaš komercijalnu glazbu samo zato što će se prodati, iako ti se privatno gadi. Ponavljam, pogledao sam malo "Drugo ime ljubavi" i primjetan je skok u kvaliteti produkcije. Mijenja li ta činjenica štogod, kao, da više nikoga ne mora biti sram u društvu priznati kako gleda sapunice ili u njima glumi?

- Iskreno, osobno ne pratim ovaj žanr serije. Ne zato što je to sramota kao što vi kažete, ja ne bih upotrijebio taj izraz, nego me jednostavno privlače neki drugi žanrovi. Ekipa koja radi na "Drugom licu ljubavi" predstavlja skupinu ozbiljnih profesionalaca i svaki projekt je bolji, tako da je i ovaj bolji od prethodnih. U ovoj seriji igram zato što mislim da je to u ovom trenutku najbolji potez za mene. Dugoročno gledano, poslije ovakvog projekta, tajne u ovom zanatu ne postoje.

Momčilo Otašević postao je zvijezda hrvatskih serija, čak je pronašao i ljubav te zasnovao obitelj u Hrvatskoj. Možete li zamisliti da se skrasite u Zagrebu ili se vraćate u Crnu Goru čim padne posljednja klapa?

- Momčilo je upoznao jednu predivnu ženu i napravio je pravi potez što je ostao u Zagrebu. Ja se ovdje lijepo osjećam i upoznao sam predivne ljude. Ne mogu predvidjeti što će biti, zasad imam potpuno neke druge planove koji nisu vezani ni za Crnu Goru ni za Zagreb. Polako, treba ići dan po dan, vrijeme je da to naučim.

Nikola Kučar
INTERVJU
Ekipa koja radi na “Drugom licu ljubavi” predstavlja skupinu ozbiljnih profesionalaca, drago mi je što sam pristupio audiciji i dobio ulogu
EMOCIJE
- Luka je pomalo negativan lik, ali u biti ima i jednu osjetljivu stranu koju pokušavamo prikazati tako da je to čovjek satkan od svih mogućih emocija, pozitivnih i negativnih. Pokušavamo ga graditi u tom spektru da je što zanimljiviji i da ima što više slojeva, stoga mislim da će biti jako zanimljiv za praćenje. Jako je zanimljiv i za igranje jer ima dosta preokreta i promjena kod njega, što cijelu stvar čini još zanimljivijom – kaže Marko Todorović o svom liku u seriji “Drugo ime ljubavi”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike