TvObzor
FINSKA ČETVORKA APOCALYPTICA VRAĆA SE U TVORNICU KULTURE

Promocija novog albuma kultnog cello metal benda
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja na prvi veliki zagrebački koncert 2020. godine.

Istinski glazbeni istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela, posljednji posjet Zagrebu odradili su u travnju 2017. u sklopu toura u povodu 20 godina svoga prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”. Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla uporište za nove skladbe, sve instrumentalne, u kojima se vratila na početak kako bi još pomnije istražila svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima. “Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, ‘trajanju singlova’ ili nečem sličnom”, priča osnivač grupe Eicca Toppinen. “Izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda.”

Album naziva “Cell-O” još uvijek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova glazba.

Naime, Apocalyptica kreće na cestu 17. siječnja, i to kao specijalni gost na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od uistinu rijetkih prilika da ih se negdje u Europi vidi na solo nastupu.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih onaj posljednji, “Shadowmaker”, 2015. godine. Virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta, i to pulsku Arenu te više koncertnih prostora u Zagrebu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kuna, koja vrijedi do 20. listopada. Od 21. listopada do 19. siječnja za ulaz će trebati izdvojiti 170 kuna, a na dan koncerta 200 kuna. (N.K.)
Možda ste propustili...