TvObzor
HBO: PREMIJERA NOVE SERIJE “KATARINA VELIKA”

Helen Mirren kao najmoćniji ženski monarh u povijesti
Objavljeno 4. listopada, 2019.

Nova četverodijelna drama “Katarina Velika” (Catherine the Great), s Helen Mirren i Jasonom Clarkom u glavnim ulogama, imat će premijeru 3. listopada, kada će sve epizode postati dostupne preko online video streaming usluge HBO GO. Premijera prve epizode na HBO kanalu je 4. listopada u 20 sati, a novi će nastavci također biti petkom.

“Katarina Velika” povijesna je drama koja zadire u politički buran i seksualno nabijen dvor najmoćnijeg ženskog monarha u povijesti. Katarina (Helen Mirren) bila je vrhovna vladarica cijele Rusije gotovo pola 18. stoljeća - odlučna, neovisna, oštroumna i seksualno oslobođena, bila je definicija moderne žene. Serija prati Katarinu pretkraj vladavine, tijekom njezine strastvene afere s ruskim vojnim zapovjednikom Grigorijem Potemkinom (Jason Clarke). Usred skandala, spletki i golema sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno vjenčaju i poznati po promiskuitetu, oni razvijaju jedinstven i odan odnos svladavajući svoje protivnike i zajedno oblikujući Rusiju kakvu danas poznajemo.

Serija je nastala u koprodukciji HBO-a i Skya, redatelj je Philip Martin, a scenarij potpisuje Nigel Williams. Izvršni producenti su Helen Mirren, Philip Martin, David Thompson, Charlie Pattinson i Christine Healy.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PREMINUO BENEDIKTINSKI PREPOŠT I VELIKI PROMICATELJ GLAZBE O. NATHANAEL WIRTH

Između neba i zemlje

Najčitanije iz rubrike