TvObzor
DRUGO LICE LUCE

Hommage soul divama
Objavljeno 4. listopada, 2019.

Pod nazivom “Drugo lice Luce” priznata kantautorica mlađe generacije Luce, 21. studenoga u zagrebačkom klubu Sax počastit će nas ekskluzivnom večeri na kojoj će izvesti nezaboravne pjesme najvećih soul diva. Aretha Franklin, Nina Simone, Etta James, Dinah Washington, Dusty Springfield, Ella Fitzgerald samo su neke od glazbenih veličina čije će se pjesme naći na repertoaru mlade glazbenice koja je uz svoj autorski rukopis javnost dojmila i jedinstvenim, impresivnim vokalom i interpretacijama i već tada su mnogi komentirali kako se u njezinu glasu osjeti soul.

Luce i sama ističe kako je još u ranoj mladosti postala štovateljica stvaralaštva soul diva. Ovaj koncert bit će nešto posve drugačije od onoga po čemu ju je javnost upoznala, ujedno njezin hommage ženama koje su ostavile dubok trag u glazbenoj povijesti.

- Koncertom u Saxu dajem priliku ljudima da upoznaju drugu stranu moje osobnosti. Autorski najčešće stvaram melankolične pjesme, no energija soula je svakako dio mog karaktera. Oduvijek volim i slušam soul, odrasla sam uz takvu glazbu. Ova ideja posvete velikim imenima soula već mi se duže vrzmala po glavi i trebalo mi je vremena da uhvatim hrabrosti i upustim se u koštac s pjesmama koje su vokalno vrlo zahtjevne, ali volim izazove jer me tjeraju da prelazim neke svoje barijere u glavi. Nadam se da ću biti dorasla zadatku i uz pratnju svog sastava koji čine Filip Pavić, Marino Vinja, Vibor Čerič, Edi Grubišić, Lujo Parežanin i Mate Picukarić na najbolji mogući način prezentirati publici soul klasike. Nestrpljiva sam i jako se veselim koncertu u Saxu gdje ću publici približiti jedno ‘drugo lice Luce’ - izjavila je mlada kantautorica.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

LEGENDARNA PJESMA UZ TAMBURICU

Slavonci obradili Olivera!

PREMA SVJETSKIM BESTSELERIMA ELENE FERRANTE

Premijera druge sezone HBO serije “Genijalna prijateljica”