Sport
VIHOR UZEO BOD U ČEPINU

Nakon boda pokraj Uljare, uz Savu treba nešto “uloviti”
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Momčad Čepina ima zahtjevnu prvenstvenu trilogiju, nakon Vihora igra s Marsonijom i Belišćem

Na početku zahtjevne ligaške trilogije nogometaši Čepina prošloga su tjedna kod kuće, na travnjaku pokraj Uljare, remizirali s Vihorom (1:1). Jelisavčani su tako bili prvi ovojesenski gost koji je igralište u Čepinu napustio neporažen. Bilo je to i jedno od najtežih gostovanja za momčad Vihora koja je uoči sezone jasno istaknula ambicije za prvo mjesto i plasman u viši razred.

Da za to postoje pretpostavke svjedoči i taj nedjeljni ishod jer se mora doista biti pravi kako bi se odoljelo naletima "zelenih". Oni su, zapravo, jurili zaostatak jer je sredinom prvoga dijela Radinković eurogolom doveo goste u vodstvo koji su u nastavku bili potisnuti na svoju polovinu terena i uspjeli kući otići s vrijednim bodom.

- Nismo bili pravi protiv do sada najkvalitetnijeg jesenskog gosta, tako da je ishod bez pobjednika logičan epilog. Ujedno i pravičan iako je susret mogao otići na obje strane. Mi smo bili uvodno ona momčad koja je tražila izjednačenje, tako to uobičajeno biva kada se ne uđe maksimalno, nakon čega i ne budeš u konačnici nagrađen premda se to moglo zbiti jer smo u nastavku anulirali zaostatak na vrijeme i potom pritisnuli goste. Mogli smo otići i od pobjede... Treba, međutim, biti iskren i priznati da su nas gosti mogli iskontrirati, tako da ne smijemo biti nezadovoljni tim nedjeljnim ishodom - prepričao je tu epizodu trener Čepina Igor Toth, koji sa svojim "zelenima" i u sljedeća dva ogleda ima slično zahtjevne suparnike. Sljedećeg utorka dolazi Belišće odigrati zaostali susret, a prije toga Čepin je gost u Slavonskom Brodu kod Marsonije.

- Susreti koji slijede u velikoj će nam mjeri otkriti istinu o sadašnjim mogućnostima jer se sastajemo s ponajboljim ligaškim sastavima. Iako je natjecanje dosta izjednačeno, ipak su Belišće i Marsonia oni koji strše, a i istaknuli su kandidaturu za viši razred. To potkrepljuju učincima na travnjaku gdje i naš nije puno slabiji, tako da se možemo pohrvati sa svakim i toga se ne bojeći. Tako, dakle, i Marsonije, kojoj u subotu dolazimo u posjet, za što igrače neće trebati posebno motivirati jer samo ime suparnika to već načini. Naše je dati što možemo i nadati se da će to biti dostatno za napiti se vode na Savi - zaključio je čepinski strateg s đakovačkom adresom.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...