Novosti
OSJEČKI ŽUPANIJSKI SUD

U petak odluka o trećoj optužnici protiv Mamića
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Osječki Županijski sud u petak će objaviti odluku o osnovanosti treće optužnice protiv bivšeg čelnika NK Dinamo Zdravka Mamića, u kojoj ga Uskok tereti da je od 2002. do 2007., dok je obnašao različite dužnosti u Dinamu, iz toga kluba izvukao 16,7 milijuna kuna.

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević kazao je kako ne očekuje potvrđivanje treće optužnice, jer ne postoje pretpostavke da se prema takvoj optužnici sudi u Hrvatskoj.

Budući da je prema opisu djela iz optužnice savršeno jasno da mjesto počinjenja kaznenog djela nije u Hrvatskoj, da ni posljedice nisu bile na području Hrvatske, i da se sve odvija u Austriji te da zakonski propisi zabranjuju suđenje prema bilo kojemu principu ako se počinitelj ne nalazi na području Hrvatske, nema nikakve mogućnosti da se u povodu ovakve optužnice sudi u Hrvatskoj, ocijenio je Miljević.

Na temelju prve Uskokove optužnice Mamić je u lipnju 2018. na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u BiH, čije državljanstvo ima. U svibnju 2019. optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika koje tužiteljstvo tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna. Unatoč potvrđivanju ove optužnice pravosudna tijela BiH zaključila su kako nema pretpostavki za Mamićevo izručenje Hrvatskoj. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana