Svijet
PRIŠTINA ZABRANILA BEOGRADSKIM DUŽNOSNICIMA ULAZAK NA KOSOVO

Srbi se žale na pritisak prije izbora
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Odluka Prištine da srpskim političarima zabrani dolazak na Kosovo u vrijeme predizborne kampanje na predstojećim izborima, izazvala je burne rekacije i u srpskoj zajednici na Kosovu to se tumači kao pritisak na srpske stranke koje sudjeluju na izborima.

Kako javlja Lajmi.net, Jetlir Ziberaj iz kosovskog ministarstva vanjskih poslova priopčio je da su ovu odluku kosovske vlasti donijele, kako je naveo, nakon prijetnji službenog Beograda zajednici kosovskih Srba.

- Beogradski dužnosnici ne mogu i neće im biti dozvoljeno sudjelovanje na kosovskim izborima. Ni prijetnje protiv zajednice kosovskih Srba iz Beograda neće se tolerirati - rekao je Ziberaj. Pomoćnik direktora Ureda za Kosovo, Petar Petković kaže kako se predizborna kampanja na Kosovu vodi "pod nezapamćenim pritiscima i zastrašivanjem srpskog naroda".

- Zabrana ulaska na Kosovo i prijetnji uhićenjem predstavnicima Ureda za Kosovo je pritisak s kojim se svakodnevno suočavamo - tvrdi Petković.M.F.
Kazna od 30.000 eura
Ministar obrane Srbije, Aleksandar Vulin kaže kako se Priština boji Srpske liste jer znaju da će ova stranka s Kosova biti “u najboljim odnosima i vezi s Beogradom”. Pozvao je kosovske Srbe da na izborima 6. listopada glasaju za ovu stranku jer tako “glasaju za vezu s Beogradom i Vladom Srbije”.Ovu stranku, očito dirigiranu iz Beograda, Priština je kaznila s 30.000 eura zbog objavljivanja izbornog spota gdje se Kosovo predstavlja kao dio Srbije.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN DRŽAVNOSTI I USTAVNOSTI

Srbija odlikovala Petera Handkea

2

SJEVERNA MAKEDONIJA I ALBANIJA

Macron spreman na deblokadu pregovora

3

BURAN VIKEND U NJEMAČKIM GRADOVIMA

Prosvjedi neonacista i protiv njih