Osijek
NAJAVA MANIFESTACIJE “HEADONEAST” U SKLOPU DANA HRVATSKOG TURIZMA

Slavonija - neotkriveni kutak užitka
Objavljeno 1. listopada, 2019.

Budući da se Dani hrvatskog turizma ove godine prvi put održavaju na kontinentu, u Slavoniji, bilo je potrebno osmisliti program koji će sam istok Hrvatske predstaviti u najboljem svjetlu.

Upravo u tome će, među ostalim, ponajviše pomoći manifestacija "HeadOnEast", koja se od 3. do 5. listopada održava diljem osječke Tvrđe, a koja je sa svim pojedinostima jučer službeno najavljena na konferenciji u prostorijama Osječko-baranjske županije.

- Ova će manifestacija nakon Dana hrvatskog turizma postati tradicionalna jer je osmišljena na inovativan i zanimljiv način kojim pokazuje da grad Osijek i cijela županija imaju apsolutno nešto posebno ponuditi u turizmu Republike Hrvatske, pa ćemo i nakon protekle dvije godine još snažnije nastaviti ostvarivati taj potencijal - naglasio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, otkrivajući kako je Županija za potrebe organizacije HeadOnEasta izdvojila 522.000 kuna.

Program manifestacije predstavila je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije.

- Manifestacija je uključena i u službeni program Dana hrvatskog turizma pa će fokus biti na gastronomskoj i enološkoj ponudi. Na malom Beer Festu predstavit će se craft pivari i Osječka pivovara, tu je Večer vina i umjetnosti u Galeriji Kazamat, predstavit će se i tematska dvorišta iz povijesti Slavonije, a sve će zaokružiti atraktivan Festival svjetla, koji će osvijetliti Trg Svetog Trojstva, crkvu svetog Mihovila, Kazamat i vodena vrata, najavila je na konferenciji za novinare pročelnica Roth.

- HeadOnEast ne bi bio potpun bez izleta, zato su Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, u suradnji sa brojnim lokalnim turističkim zajednicama, osigurale izlete pod nazivom "Kraljevskim stopama u Đakovo", gdje će se posjetiti ergela i katedrala te "Baranja secret tour", vožnju autobusom u kojoj sudionici ustvari ne znaju točno kamo idu, ali će vidjeti sve ljepote koje im Baranja pruža - najavio je Mislav Matišić iz Turisitčke zajednice Osječko-baranjske županije, podsjećajući kako je sav program dostupan na web-stranici: visitslavoniaibaranja.com

Do kraja se tjedna tijekom manifestacije HeadOnEast u Osijeku, kako je najavljeno, očekuje oko 1300 posjetitelja. M.Mandić
Ova će manifestacija nakon Dana hrvatskog turizma postati tradicionalna, najavljeno je jučer na konferenciji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana