Osijek
UŽIVANJE U MIHOLJSKOM LJETU

Tradicionalne obiteljske igre u Drvengradu
Objavljeno 1. listopada, 2019.
U organizaciji ISKRA waldorfske inicijative, u sunčano su nedjeljno poslijepodne u Drvengradu organizirane tradicionalne Obiteljske igre u sklopu kojih su brojne osječke obitelji kroz druženje i tradiconalne sportske aktivnosti na otvorenom uživale u čarima i ljepotama miholjskog ljeta.

Manifestacija je bila namijenjena roditeljima i njihovoj djeci, ali ujedno i svima zainteresiranima za pedagoške, društvene i kulturne teme. Za posjetitelje su ovom prilikom bile organizirane umjetnička i sportska radionica te zdravi zalogajčići, a sve to uz tradicijske priče i glazbu. Bila je tu i jedna posebna atrakcija - zmaj! Naime, u sklopu igara bilo je organizirano zanimljivo "Gađanje zmaja vatrenim kuglama" koje je oduševilo sve posjetitelje, najmlađe pogotovo, objašnjavaju organizatori.

Iz ISKRE ističu kako Obiteljske igre imaju edukativni i socijalni karakter jer omogućuju roditeljima i djeci da kvalitetno zajedno provode slobodno vrijeme, a ujedno i nauče ponešto o kulturi i tradiciji svoga kraja, čime se na više razina pridonosi razvijanju zdravih odnosa u obitelji te potiče dječja znatiželja i kreativnost. I.Sl.
Možda ste propustili...

BOGAT PROGRAM U POVODU MJESECA KNJIGE

Akademija u utorak otvara knjižnicu

REDOVNICE I REDOVNICI KOJI SLIJEDE PRAVILO SV. FRANJE

U Osijeku ima 6 franjevačkih zajednica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“LJEPOTA MAJČINSTVA” PRVI PUT U OSIJEKU

Proslava majčinstva i dojenja uz modnu reviju

2

DANI KRUHA U ŠOKAČKOJ GRANI

Kruh je zdrav ako se mijesi
prema starim receptima

3

UČENICI I DJELATNICI TREĆE GIMNAZIJE

Gimnazijalci Dan škole slavili u Zlatnoj Gredi