Tehno
TEST: WHITE SHARK MIYAMOTO, SAMURAI & LION

Trio fantastik za nikad povoljniji svijet gaminga
Objavljeno 27. rujna, 2019.
Domaći brend igraće opreme poznat je kao sinonim za dobar omjer uloženog i dobivenog

Što kažete na vrhunski gaming miš, tipkovnicu i slušalice za približno 600 kuna? Iako zvuči kao kakva reklamna prodaja, ovo je doista opis koji lako možemo dodati za White Shark Miyamoto, Samurai i Lion, tri igraće periferije dobro poznatog domaćeg brenda gaming opreme.

Iako je White Shark već poznat po odličnom omjeru uloženog i dobivenog, spomenutim „setom“ ostali smo posebno iznenađeni, kako s mogućnostima tako i s cijenom. Stoga, krećemo od nje. Naime, svaki od ovih komada periferije prodaje se za oko 200 kuna, pa do oko 250 kuna, koliko košta headset. Tako sva tri komada možemo pronaći za iznose od oko 600 kuna naviše. Kupiti tri komada igraće periferije po ovoj cijeni već je samo po sebi vrijedno hvale, no to je tek početak priče.

White Shark Miyamoto
Prvi komad opreme koji smo uzeli u ruke je White Shark Miyamoto. Svoj naziv ovaj miš dijeli s jednom od najvećih imena u igraćoj industriji, gospodinom Shigeruom Miyamotom iza kojeg stoje brojne Nintendove uspješnice, poput serijala Super Mario. Nositi ovo ime svakako ima težinu, pa tako i White Shark Miyamoto trudi se ponosno nositi ovo ime kao odličan igraći miš. Taj epitet zaslužuje svojim izgledom i dimenzijama koje (bar autoru ovih redaka) savršeno leže u ruci. Vanjština je kvalitetno izvedena kombinacijom plastike i svojevrsne gumirane plastike. Povezivanjem s računalom otkriva se RGB LED rasvjeta koju je moguće prilagoditi osobnim željama. U pogledu individualizacije tu su i utezi kojima reguliramo težinu. Za svoj rad White Shark Miyamoto oslanja se na optički senzor koji je u stanju ponuditi do 5000 DPI-ja uz osvježavanje od 1000 Hz. Ovo znači da će računalo registrirati i najmanji pokret koji je u danom trenutku igranja ponekad ključan za pobjedu. Miš posjeduje 9 tipki i u osnovi to je to.

Svoj pohod po White Shark opremi nastavljamo s tipkovnicom koja ovog kupa nosi ime Samurai.

White Shark Samurai
Nakon gospodina iz Nintenda nismo se još udaljili od Japana, a ovaj put to je ime koje nije potrebno dodatno objašnjavati. White Shark Samurai tipkovnica je jednako atraktivna kao i miš te će se zajedno na stolu naći kao savršeni par. Tipkovnica je punog profila, izvedena izuzetno kvalitetno i dizajnerski privlačno. Sviđa nam se posebno izgled tipki koje kao da lebde iznad podloge. U opisu ove tipkovnice često se može pronaći kako pruža mehanički osjećaj, u što smo se zaista i uvjerili. Iako je riječ o membranskoj tipkovnici, osjećaj pod prstima svakako je kao na mehaničkoj. Jasno, razlika postoji, no postoji i razlika u cijeni, a po ovoj cijeni uvjereni smo da je ovo najbolje i najbliže što možete dobiti tom mehaničkom osjećaju tipkanja. Tipkovnica svijetli u tri boje: crvena, plava, ljubičasta. Trebala bi biti i otporna na prolijevanje tekućine (koje će u žaru borbe svakako biti), no tu mogućnost nismo isprobali:).

White Shark Lion
Za vrhunski gaming doživljaj ne dostaje još samo jedno – slušalice. Nema dobrog igranja bez dobrih slušalica. U neka ranija vremena popularni su bili takozvani LAN partiji, no širenjem dostupnosti širokopojasnog pristupa internetu igranje se s „LAN uživo igranja“ preselilo online, a s njim nužna je i komunikacija. White Shark Lion ovu će zadaću riješiti ugrađenim mikrofonom, a osim njega daleko veću „odgovornost“ nose zvučnici s kojima vam neće promaknuti ni jedan zvuk. Zvuk je solidan, a frekvencijski spektar pokriven je od 20Hz do 20kHz. Slušalice je ugodno nositi na glavi, čak i duže vrijeme. Svakako i ovdje imamo osvjetljenje, ovaj put plave boje. Sve u svemu, White Shark Miyamoto, Samurai & Lion predstavljaju tri nužne igraće periferije s kojima nikada povoljnije nećete ući u svijet gaminga. Iako povoljni, sve ove tri periferije pružit će vam često i više nego što trebate u vašim igraćim avanturama.
Marin Režić
Najčitanije iz rubrike