Crna kronika
ŠOK U SLAVONSKOM BRODU

Župnika terete da je djevojčicu (14) spolno zlostavljao
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Svećeniku je oduzeta putovnica, a sa žrtvom i svjedocima ne smije kontaktirati
SLAVONSKI BROD - Zbog spolnog zlostavljanja djevojčice mlađe od 15 godina Policijska uprava brodsko-posavska kazneno je prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe koji je nakon pritvaranja, odlukom suda, pušten na slobodu uz stroge mjere opreza, zabranu približavanja i kontakta sa svjedocima i žrtvom.Prema neslužbenim informacijama, riječ je o svećeniku iz jedna afričke države, na službi u mjestu nedaleko od Slavonskog Broda, koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj, jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože. Za ovo kazneno djelo navodno ga je prijavila djevojčica mlađa od 15 godina, a riječ je o nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos, nego, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljene tzv. osobe od povjerenja, poput liječnika, profesora, odgajatelja...

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić potvrdila je da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolno uznemiravanje ženskog djeteta mlađeg od 15 godina. "Na temelju rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku", rekla je Nuić.

Iz policije nisu izvijestili o mjestu u kojem se sve dogodilo, kao ni zvanje 47-godišnjaka. "Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprječavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznositi druge pojedinosti slučaja", poručili su iz policije.

Doznaje se da mjere opreza podrazumijevaju zabranu pristupa žrtvama i svjedocima, ali i da je osumnjičeni, koji je strani državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj, morao predati putovnicu. U policiji ističu da zbog sprječavanja daljnje viktimizacije žrtve ne mogu iznositi druge pojedinosti slučaja. Četrdesetsedmogodišnjaku se na teret stavlja sumnja u kazneno djelo - Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina, iz članka 158. stavak 6. Kaznenog zakona. Potvrde li se sumnje iz kaznene prijave osumnjičenom prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina.


Hina
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike