Sport
NK OSIJEK DANAS GOSTUJE KOD LOKOMOTIVE

U Kranjčevićevoj novi
početak: Skender optimist,
momčad ima golem motiv
Objavljeno 20. rujna, 2019.
- Važno je da budemo čvrsti, agresivni i trkački kvalitetni - kaže trener bijelo-plavih Dino Skender

Vezani članci

DINO SKENDER

Ne razmišljam o odlasku

Je li sudar s Lokomotivom utakmica istine za bijelo-plave? Vjerojatno i jest jer nakon blamaže protiv Varaždina i činjenice da već četiri mjeseca nisu nikoga pobijedili na gostovanjima osječki nogometaši nemaju baš previše izbora.

I još na sve to treba dodati i podatak kako je baš Lokomotiva bila posljednja Osijekova žrtva u gostima. Bilo je to još tamo u svibnju ove godine. Za momčad koja ima visoke prvoligaške ambicije poput Osijeka to je poražavajući podatak. No, pustimo statistiku. I kad je dobra i kad je loša, ona zapravo ne znači previše. Jedino što je važno "na koju će se nogu ustati igrači Osijeka tog jutra".

Dino vidi iskru
Utakmica s Varaždinom bila je glavna tema razgovora koje je trener Dino Skender vodio s momčadi proteklih dana. Imalo se itekako što reći na tih 90 i nešto minuta igre svoje momčadi, koja je u toj utakmici bila daleko od standarda koji se od nje očekuje.

- Pričali smo u svlačionici puno o utakmici protiv Varaždina. Analizirali smo mentalno stanje momčadi, ukupnu atmosferu u kojoj smo se našli, način na koji smo igrali. Mislim kako smo izvukli dobre zaključke iz toga. To što nam se dogodilo u nedjelju ima samo dva ishodišta. Ili će krenuti najbolje ili najlošije. To ovisi samo o nama. Najbolje će biti ako ćemo shvatiti upozorenje koje smo dobili u toj utakmici kako s takvim pristupom i načinom igre nećemo daleko dogurati, a najlošije ako nećemo u tome pronaći motivaciju i želju da već danas u Kranjčevićevoj budemo opet na visokoj razini. Vidio sam u očima igrača iskru koja je bila prisutna u većini utakmica ove sezone, a protiv Varaždinaca je nije bilo - rekao je Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.

Ako "iskra" i postoji, još uvijek ostaje pitanje kako ju na najbolji način iskoristiti. Osijek već četiri mjeseca nikoga nije pobijedio u gostima, a čini se kako Skendera taj podatak uopće ne zabrinjava.

- Neću se vraćati u prošlu sezonu jer tada je sve bilo drukčije. U ovoj smo imali samo tri gostovanja. Goricu ne računam jer tamo smo, zbog takvih okolnosti, izišli s momčadi koja više nikada neće zaigrati zajedno. U Rijeci i Puli nismo igrali loše. Rezultat nas nije ‘poljubio‘, iako smo imali dovoljno prilika pobijediti u tim utakmicama. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, ne želim rezultatski ishod stavljati u prvi plan. Važnije je da danas budemo čvrsti, agresivni i trkački kvalitetni, a iz toga će onda sigurno doći i dobre stvari u ofenzivi. Od prvog dana ove sezone strašno se opterećujemo rezultatom i tablicom, što očito djeluje na psihu igrača, a samim time i na naše prezentacije. Volio bih kada bismo se više posvetili igri i terenu - kaže trener bijelo-plavih.

Novi početak
Svi mi imamo neke snove. Međutim, Osijekova svakodnevica trebaju biti pobjede. I nije pitanje na koji će se način dolaziti do njih, nego činjenica da ih je u posljednje vrijeme malo. Ako bijelo-plavi žele ostati u vrhu tablice, jednostavno moraju uzimati puni plijen i izvan Gradskog vrta, odnosno i na zahtjevnim gostovanjima kakvo ih čeka danas u Kranjčevićevoj.

- Optimist sam zbog onog što sam vidio na treninzima ovog tjedna. Čini mi se mi kako dečki jedva čekaju da utakmica protiv Lokomotive počne. Izgledaju mi odlučni dokazati kako je ono protiv Varaždina bio samo loš dan. Lokomotiva je neugodan suparnik, ali mi smo u poziciju u kojoj se puno više trebamo baviti sami sa sobom. Ako riješimo probleme koje smo imali protiv Varaždina vezane uz pristup i želju, onda neće biti problema. Utakmica protiv Lokomotive mogla bi biti naš novi početak. Sve što je dosad bilo, trebamo ostaviti iza sebe. HNL je dobra Liga u kojoj nema utakmica koje ćeš dobiti sa 50 posto snage. I zato su pred nama dva izbora ili ćemo biti sposobni dokazivati se u svakoj utakmici i sa svakim suparnikom ili ćemo otići kvragu - smatra Skender.

Hoće li raditi promjene u momčadi trener je vješto skrivao. Na otvorena pitanja nije odgovorio, uopćio je priču kroz koju se nije dalo naslutiti kako će biti radikalnih rezova.

- Razgovori koje sam vodio s igračima tijekom tjedna išli su u tom smjeru. Imao sam im puno toga reći nakon Varaždina. Vjerujem kako su svi svjesni situacije u kojoj se nalazimo i nije važno tko će početi susret s Lokomotivom. Mnogo je važnije hoćemo li biti na razini igre i zalaganja koja nas je krasila u derbijima - kaže Skender.

Za bijelo-plave je svaka utakmica u sljedećih mjesec dana - derbi. Netko bi rekao "usrali su motku" protiv Varaždina i sada to treba popravljati. Daleko od toga kako je za to kasno, ali može postati ako se na gostovanjima, kojih će biti četiri u sljedećih pet kola, nastavi s kalkulantskim pristupom. Ako je ikada bilo vrijeme da ova momčad Osijeka pokaže snagu koju neupitno posjeduje, onda je to sada. Da, Lokomotiva je žilav i opasan protivnik, ali treba li bolje motivacije od toga da pokažeš kako si bolji od njih. Uostalom, bit će to sudar momčad koje već šest (Osijek) i pet (Lokomotiva) utakmica ne znaju za poraz. Iz Osijekove perspektive nakon igračkog kraha protiv Varaždina to uopće ne izgleda važno, ali govori koliko će "lokosi" biti težak zadatak...

Dalibor Keler
pouka
VARAŽDIN SE VIŠE NE SMIJE PONOVITI
TABLICA
1. Hajduk       8       5       1       2       14:4       16

2. Dinamo       7       5       1       1       12:3       16

3. Osijek       8       3       4       1       10:7       13

4. Rijeka       7       3       3       1       9:7       12

4. Gorica       8       3       3       2       11:10       12

5. Lokomotiva       8       3       3       3       13:11       11

7. Istra 1961       8       2       2       4       9:12       8

8. S.Belupo       8       2       1       5       9:21       7

9. Inter       8       1       3       4       10:14       6

10. Varaždin       8       0       4       4       9:17       4
LOKOMOTIVA - OSIJEK

Početak: Petak, 18 sati

       Grbić       Ivušić

       Moharrami       Škorić

       Karačić       Šutalo

       Pejović       Majstorović

       Marković       Igor Silva

       Cokaj       Žaper

       Petrak       Pilj

       Kastrati       Kleinheisler

       Tolić       Talys

       Drožđek       Marić

       Budimir       Mance

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Stadion: Kranjčevićeva

Kapacitet: 10.850.
Parovi 9. kola
PETAK

18 sati

Lokomotiva - Osijek



SUBOTA

16.30 sati

Slaven Belupo - Gorica

19 sati

Varaždin - Dinamo



NEDJELJA

16.30 sati

Hajduk - Inter-Zaprešić

19 sati

Istra 1961 - Rijeka
MREĐUSOBNI SUSRETI
međusobni susreti:

LOKOMOTIVA – OSIJEK

33       13       10       10       46:41
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana