Sport
SJAJAN START DINAMA U LIGI PRVAKA

Perić: Šef nas je sjajno spremio, ovo je bila jedna savršena večer
Objavljeno 19. rujna, 2019.

Za neke najljepše žene kažu da izgledaju poput milijuna dolara. Dinamova "ljepotica" kojom je na startu ovogodišnje Lige prvaka deklasirao Atalantu na Maksimiru izgleda poput 2,7 milijuna eura.

Toliko je, naime, "modra" blagajna uprihodila nakon pobjede nad trećom momčadi talijanske Serie A. Međutim, za Dinamove navijače ta je pobjeda neprocjenjiva. Golema količina emocija na Maksimiru tijekom cijelog susreta, kada su "dnevne teme" bile potpuno po strani, pokazala je koliko ovoj momčadi i prije svih njezinu treneru Nenadu Bjelicu "modri puk" vjeruje. Nenad Bjelica, ako nastavi ovakve rezultate u Maksimiru, mogao bi uskoro promijeniti prezime u Modrica ili Plavica. Djeluje nam poput pravog alkemičara. Što god pokuša u Maksimiru, njemu i uspije. Najnovije otkriće bila je igra s tri stopera i u formaciji 3-5-2, gdje je uz Petkovića najizbočeniji bio Mislav Oršić. Maksimir je vidio velikih izdanja pojedinaca, klicalo se u Zagrebu Modriću, Prosinečkom, čak i Sammiru, prije Kranjčaru, Mlinariću, a još prije Štefu Lamzi, Jerkoviću ili Zambati, ali Oršićeva izvedba i hat-trick protiv Atalante pripadaju u red najspektakularnijih. Nevjerojatno je kako Bjelica "pogađa" sa svim "pretumbacijama" i formacijama. Neki prijašnji treneri Dinama, čak i hrvatski treneri u drugim ekipama i reprezentacijama, također su pokušavali iznenada promijeniti formaciju. Rijetkima je to upalilo. A Bjelicu igrači slijede. I to je odlika velikog trenera.

- Šef nas je stvarno sjajno taktički posložio. Ispalo je savršeno. Nije bilo lako prvi put odigrati s trojicom odostraga. Bila je to velika odgovornost, jer da je nešto krenulo po zlu, sve bi se svalilo na šefa. Ovako, ispalo je savršeno. Mi smo jednoj od najefikasnijih talijanskih momčadi dopustilli jednu ili dvije prilike - pričao je nakon susreta Dino Perić, Osječanin u zadnjoj "modroj" liniji, sipajući komplimente za Osječanina na klupi Dinama. Koji je uzvratio komplimentima svom stoperu:

- Perić ima velik potencijal i to sam već rekao. Nisam iznenađen njegovom igrom. Može napraviti veliku karijeru.

Nevjerojatno je da nakon susreta među Dinamovim igračima nije primijećena nikakva doza euforije. Kao da je "gaženje" Atalante bilo "običan dan u uredu". A nije. Jer prije Atalante Dinamo je nanizao 11 poraza u Ligi prvaka i slovio proteklih godina kao momčad na kojoj se "bilda statistika". Dakako, Nenad Bjelica je ostao smiren premda je na press konferenciji nakon susreta dočekan pljeskom. A prije toga bio je suočen s komplimentima koje mu je dao Gian Piero Gasperini, trener Atalante i trenutno jedan od najuglednijih talijanskih stručnjaka. Bio je prilično zbunjen. Kao uostalom i tridesetak talijanskih novinara koji su ga još uvijek oslovljavali sa "senor".

- Dinamo nam može biti uzor, a mi već od sljedeće utakmice moramo biti bolji, prihvatiti način kako je igrao Dinamo i biti što prije takvi. Ključna Dinamova prednost je kontinuitet natjecanja u europskim nastupima - rekao je Gasperini, premda ne znamo koliko je presudno što je Dinamo prije u Ligi prvaka bio prolaznik. Sada više nije, nakon dolaska Bjelice, koji i dalje staloženo sve rezonira. Sljedeća utakmica novi je izazov. Gostovanje kod Manchester Cityja.

- Naša filozofija neće se mijenjati ni kada budemo igrali protiv Manchester Cityja. Pripremit ćemo se za svaku utakmicu - rekao je Bjelica, nazvavši pobjedu nad Atalantom "jednom od najdražih". A sličnih "ljepotica" već su naredali Dinamovi igrači otkako je Bjelica trener. K.Lacković
DINAMO        4 (3)

ATALANTA        0

ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 28.863. Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska). Strijelci: 1:0 Leovac (11.), 2:0 Oršić (31.), 3:0 Oršić (42.), 4:0 Oršić (68.) Žuti kartoni: De Roon, Xhimshiti, Gosens (Atalanta), Teophile-Catherine, Moro (Dinamo)

DINAMO: Livaković 7, Theophile-Catherine 7, Perić 7,5, Dilaver 7, Stojanović 7, Leovac 7,5, Ademi 7,5, Moro 7 (od 73. Gojak -), Olmo 8, Oršić 9 (od 76. Ivanušec-) i Petković 7,5 (od 83. Gavranović -)

ATALANTA: Golini 5, Toloi 5, Xhimshiti 5, Masiello 5 (od 46. Malinovsky 5), Hateboer 5, De Roon 5, Freuler 5 (od 46. Pašalić 5,5), Gosens 5, iličić 5 (od 88. Barow), Gomez 5,5, Zapata 5,5

IGRAČ UTAKMICE: MISLAV ORŠIĆ (DINAMO)
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike