Osijek
PROBLEMI STANARA ULICE B. BJELINSKOG

Dostavni kamioni
blokiraju cijelu ulicu
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Od svibnja ove godine GČ Novi grad čeka odgovor Grada Osijeka o rješenju problema u Ulici Brune Bjelinskog, a koju je u jutarnjim satima bolje izbjeći. Naime, tamošnji stanari svjedoče da je njihova ulica svako jutro puna kamiona, zbog čega nije moguć prolazak. Kolika je ondje zagušenost, pokazuje i fotografija čitateljice iz te ulice, koja kaže da je, usto, problem i parkiranje na zelenu površinu, i to na mjestu gdje su zasađena nova stabla.

Predsjednik GČ Novi grad Luka Došen potvrđuje kako je još krajem svibnja poslan dopis Gradu, a prije desetak dana još jedan, sve u svrhu pronalaska rješenja, u čemu je i Četvrt spremna financijski sudjelovati.

- Nudimo rješenje da iz svojih programa prioriteta, gdje na raspolaganju imamo oko 735 tisuća kuna, odvojimo 100 tisuća kaka bi se ulica proširila do drvoreda i da bude jednosmjerna u dijelu pokraj tržnice ili u cijelosti. Također želimo da se dostava kamionima ograniči na vrijeme ili prije ili nakon radnoga vremena, odnosno prije frekventnog vremena, kad građani idu na posao, vode djecu u škole i vrtiće, ili da se dostava obavlja nakon te špice - objasnio je Došen, smatrajući da bi idealno vrijeme dostave bilo ujutro od 5 odnosno 6 do 7 sati te poslijepodne od 17 do 19 sati. Dodao je da cesta propada, da je došlo do ulegnuća, zebra se više ne vidi, no odgovor iz gradske uprave na sve te probleme još čekaju.

Usmeno su već, kaže nadalje, razgovarali i s vlasnicima dostavnih vozila, koji naglašavaju da dostavu obavljaju prema svom rasporedu. Nezadovoljan cjelokupnom situacijom, uz činjenicu da negoduju i tamošnji stanari, Došen kaže kako će još neko vrijeme čekati odgovor Grada, dajući razuman rok nakon posljednjeg poslanog dopisa.

- Ne dođe li do pomaka, ponovo ćemo organizirati konferenciju za novinare, i to zajedno sa stanarima i roditeljima koji ulicom svakodnevno voze djecu u školu. Bit će to miran prosvjed da se upozori na problem s kojim se mučimo godinama - kazao je Došen. M. Mihelić
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike