Osijek
PROJEKT INCLUSIVE COMMUNITY

Kako unaprijediti socijalne usluge
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić, zajedno s predstavnicima projektnih partnera, u četvrtak su predstavili EU projekt Inclusive Community. Projekt u okviru programa Interreg IPA CBC Hrvatska - Srbija 2014. - 2020., u vrijednosti od 371.315,50 eura (sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II EU fondova u iznosu od 315.618,17 eura), suradnja je organizacija iz Osijeka i Novog Sada, s ciljem unaprjeđenja socijalnih usluga u ta dva grada za korisnike socijalne skrbi i osobe u riziku od siromaštva i isključenosti kroz razvoj lokalnih institucionalnih kapaciteta i jačanje suradnje pružatelja socijalnih usluga iz Hrvatske i Srbije.

Nositelj projekta koji traje od 1. travnja 2019. do 31. ožujka 2021. godine, Volonterski je centar Osijek, a provodi se u partnerstvu s Novosadskim humanitarnim centrom, Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu (Novi Sad) te Gradom Osijekom.

- Svi naši zadaci usmjereni su ka korisnicima socijalne skrbi i osobama koje se nalaze u riziku od siromaštva i isključivosti u društvu. Svaki od projektnih partnera ima svoj zadatak. Grad Osijek, kao IT središte regije, preuzeo je na sebe obvezu izrade sustava e-kartica za pomoć 850 osječkih kućanstava korisnika socijalne skrbi, a nakon toga sustav ćemo podijeliti s našim partnerima - rekla je Gamoš.

Adaptacijom skladišta za distribuciju humanitarne pomoći i medicinske opreme, GDCK Osijek unaprijedit će infrastrukturu za kvalitetnije i učinkovitije upravljanje socijalnim uslugama. Jedan od ciljeva projekta je i uspostaviti centre za socijalnu integraciju u Osijeku i Novom Sadu. D. Miklić
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike