TvObzor
NOVO RUHO OMILJENIH MOZAIČNIH EMISIJA

Svakog dana nove rubrike u osvježenom studiju
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Izuzev novog studija, HRT gledateljima svakoga dana nudi rubriku – kako bi “dan” bio ne “dobar”, nego “najbolji mogući”, ističe urednica Larisa Banek

U ponedjeljak, 16. rujna, emisija "Dobro jutro, Hrvatska" iznenadila je gledatelje svojim novim ruhom. Uz novi izgled, studio je zasjao toplim bojama, a gledatelje su na početku HRT-ove jesenske sheme pozdravili Zlata Muck i Davor Meštrović, dok je svoj voditeljski debi uz Meštrovića u utorak imala Maja Ciglenečki. "Uzbuđena sam i sretna jer sam dobila povjerenje urednice Ane Milić i ovu sjajnu priliku – jutra provoditi u HTV-ovu studiju, uz ove divne ljude, od voditelja do svih kolega iza kamera, koji su dio emisije uz koju sam se i ja budila još kao dijete…"

"‘Dobro jutro‘ je, uz svoje standardne rubrike koje nudimo svakoga dana, osvježeno i jednom novom rubrikom: Svi smo mi potrošači, iza koje stoji HTV-ova urednica Zrinka Štimac, bivša voditeljica emisije ‘Dobar dan, Hrvatska‘", sa zadovoljstvom nam ističe glavna urednica Ana Milić, kojoj se u svakodnevnom ranojutarnjem poslu pridružuju i izvršne urednice Larisa Banek i Danijela Grgić. Larisa Banek, urednički potpisuje i emisiju "Dobar dan, Hrvatska". "Tema je uistinu u izobilju i svaki je dan poseban izazov u mozaičnom programu, no, izuzev novog studija, gledateljima nudimo svakoga dana rubriku – kako bi ‘dan‘ bio ne ‘dobar‘, nego ‘najbolji mogući‘. Tako ponedjeljkom jezične savjete dijeli Marko Alerić, svaki drugi utorak Milan Košuta nam savjetuje kako se nositi sa životnim izazovima, a i srijedom imamo jezične savjete, ali s Nives Opačić, dok je četvrtak dan rezerviran za lov na antikvitete s našim kultnim Jurom Gašparcem, a petak zaokružujemo filmskim temama s Danijelom Rafaelićem." Utorak je nestrpljivo iščekivala i Dubravka Žiljak – koja će nakon 25 novinarskih godina na Hrvatskoj radioteleviziji - prvi put stati pred kamere kao voditeljica emisije. "Uspješno sam sve ove godine, od 1994., izbjegavala voditeljske angažmane, no ipak sam posustala na upit urednice Ane Milić, a zahvaljujući našoj divnoj Službi za jezik i govor, fonetičarkama Višnji Modrić, Vedrani Magjarević i Kseniji Krajačić te njihovoj dobroj pripremi, više ne vidim razloga da moj angažman ne bude dobar. Svakako je uzbudljivo jer je novo iskustvo, nakon toliko reportaža s terena, ući u studio i privikavati se na više kamera, zašto ne pokušati?" Majka tek upisane gimnazijalke (1. razred, V. gimnazija) izuzetno se veseli i školskim temama, a s obzirom na to da živi u Zagorju i često je na biciklu, priznaje: "Vesele me sve teme koje slijede u studiju o tome, a s radošću ću ih primjenjivati na svoja dva kotača." Potpora u studiju prvoga dana voditeljskog angažmana u emisiji "Dobar dan, Hrvatska" bit će joj - suvoditelj Leon Čuljak, a kolega Davor Meštrović, priznaje, dao joj je najbolji savjet: "Neka ti Bog pomogne!" (smijeh)

"Ovo je još jedna sezona koju naši timovi, novinari, urednici, i svi oni iza kamera pripremaju s neopisivom radošću – i jedva smo dočekali početak jesenske sheme te, evo, s nekoliko noviteta razveselili gledatelje, što se trudimo činiti svako jutro", zaokružio je Davor Meštrović prvi ponedjeljak dviju emisija u novom ruhu. Za izgled voditelja u obje emisije brine se HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić Buljan. ‘‘Voditelje smo osvježili bojama jeseni, s time što smo se naročito zadržali na detaljima crvene boje.

‘Dobro jutro, Hrvatska‘ oduvijek je ležernija emisija, stoga smo si dali oduška - kada je riječ o veselju, a ‘Dobar dan, Hrvatska‘ emisija je ozbiljnijeg tona, stoga su takve nijanse, te smo dužni i odabiru odjeće tako pristupiti, a vjerujemo kako će sve te novitete naši gledatelji pozdraviti.‘‘

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike