Regija
VLASTITA ULAGANJA BOLNICE U POŽEGI

Bolnica opremila novu operacijsku dvoranu
Objavljeno 18. rujna, 2019.
POŽEGA - U nastojanjima da ide u korak s najsuvremenijim metodama liječenja, požeška bolnica odnedavno ima novu opremu u dvorani za abdominalnu kirurgiju. Nova investicija vrijedna je više od tri milijuna kuna, što je bolnica osigurala vlastitim financiranjem. Ovom investicijom požeška bolnica svrstala uz slavonskobrodsku i osječku, koje su dosad jedine u Slavoniji i Baranji imale takvu opremu.

- I do sada smo radili takve operacije, ali ne s ovakvom opremom. Ovakva operacijska dvorana omogućava povezanost s prostorijom za predavanje u kojoj se održavaju edukacije i slično, odnosno postala je integrirana i spremna za još sigurnije operacije. U funkciji je već drugi tjedan. Nova oprema omogućava nam da radimo operacije u trbuhu bez reza, laparoskopski, što je minimalno invazivan operativni zahvat, i to je osnovna namjena ove opreme - rekao je prim. mr. sc. Damir Šimleša, voditelj Odjela kirurgije požeške bolnice, naglašavajući kako mu je poznato da u Slavoniji takve operacijske dvorane imaju jedino još bolnice u Slavonskom Brodu i Osijeku.

- Već drugi tjedan u novoj operacijskoj dvorani obavljamo vršimo operacije u trbuhu bez reza, s rupicama, laparoskopski - kazao je Šimleša.

U operacijskoj dvorani je potpuno nova oprema poput instrumenata za isufliranje plina, isisavanje tekućine, potpuno nove kamere, novi ekrani, integrirano svjetlo. B.S.T.
Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike