Regija
AUTOKLUB VINKOVCI

Otvoren biciklističko-pješački poligon za edukaciju djece
Objavljeno 18. rujna, 2019.
VINKOVCI - Na prostoru Autokluba Vinkovci otvoren je biciklističko-pješački poligon, odnosno vježbalište za edukaciju djece, kako bi se djeca zaštitila u prometu.

- Prvenstveni je cilj zaštita te jedne od najugroženijih skupina u prometu. Djeca su uvijek zaigrana, nedovoljno educirana i greške najskuplje plaćaju. Stoga smo se odlučili da na prošlom mjestu autopoligona osposobimo jedno takvo vježbalište kako bi u budućnosti provodili sve akcije. Ako govorimo o samom vježabalištu, ono je sagrađeno na površini od 5000 kvadratnih metara, a vrijednost investicije je milijun i sto tisuća kuna, od čega je sufinancirano 386 tisuća kuna preko nacionalnog programa sigurnosti prometu na cestama. Samo vježbalište ima niz segmenata za edukaciju djece - rekao je Ivo Bikić, predsjednik Autokluba Vinkovci.

Slično vježbalište u Hrvatskoj ima samo u Splitu, a vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u prigodi otvorenja, među ostalim, rekao je kako je ovo hvalevrijedan projekt, posebno za one najmlađe koji će se na ovom vježbalištu moći educirati.

- Ovakve investicije ne događaju se često, zato mi je drago da imamo danas najmoderniji poligon, gdje će sva naša djeca imati priliku naučiti kako se ponašati u prometu - rekao je vinkovački gradonačelnik.

Prema riječima Borisa Klinca, policijskog službenika za preventivu u cestovnom prometu, ovaj će se poligon koristiti kako bi se pokazalo djeci gdje prijete najveće opasnosti. M.K.
Najčitanije iz rubrike