Crna kronika
PIJANI NA CESTI

Alkoholizirani vozači idu dva mjeseca u zatvor
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Obojica su u krvi imala više od dva promila alkohola, pa su se prije suđenja išla trijezniti

PLETERNICA - Nakon što je dva vozača uhvatila da voze pijana, automobil i traktor, Policijska uprava požeško-slavonska u optužnom je prijedlogu od prekršajnog sudca zatražila da ih kazni sa po dva mjeseca zatvora. Obje pijane vožnje evidentirane su u utorak, za dana.Prvog pijanog vozača prometni su policajci za upravljačem automobila zatekli oko 11.50 u Pleternici, u Ulici Stjepana Radića. Kako je utvrđeno alkotestom, 56-godišnji vozač Opela požeških registracijskih oznaka u krvi je imao 2,17 promila. Osim toga, prometnim su policajcima iz operativnog dežurstva dojavili da je riječ o recidivistu. Utvrđeno je da zbog izrečenih zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije nije smio voziti automobil. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i smješten u posebnu policijsku prostoriju, u kojoj je i prenoćio. U srijedu u jutarnjim satima priveden je dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi. Optužnim je prijedlogom predloženo izricanje ukupne kazne zatvora u trajanju od 60 dana (za svaki prekršaj 30 dana) te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.



Također u utorak, oko 16.40, između mjesta Bektež i Kula, u prometu je zatečen 57-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (2,23 promila) upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom. I traktorist je uhićen i smješten u posebnu policijsku prostoriju te je uz optužni prijedlog u srijedu priveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi. Optužnim je prijedlogom predloženo izricanje ukupne kazne zatvora u trajanju od 60 dana (30 dana za prekršaj zbog alkohola i za upravljanje prije stjecanja prava) te ukupna novčana kazna od 5700 kuna (5000 kuna za osiguranje i 700 kuna za registraciju). Predloženo je i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima F kategorije (traktor) u trajanju od 12 mjeseci.

PU je izvijestila i o nesreći koju je u utorak, s 0,97 promila alkohola u krvi, na raskrižju ulica Osječke i Andrije Hebranga skrivio 57-godišnji vozač Opela daruvarskih registracijskih oznaka. Došavši do raskrižja, nije se zaustavio na znak "stop" zbog čega je udario u Volkswagen požeških registracija kojim je upravljala 64-godišnjakinja. Ozlijeđenih nije bilo.
Milan Bugarić

DVOJE UČENIKA OZLIJEĐENO U GAJU
Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je i o prometnoj nesreći u kojoj su ozlijeđena dva učenika. U utorak oko 12.50 u mjestu Gaj djeca u dobi od sedam i devet godina nakon izlaska iz autobusa počela sui trčati preko ceste a da se nisu uvjerila da to mogu učiniti na siguran način, pri čemu je u njih Mercedesom požeških registracija udario 66-godišnjak kojemu je istekla vozačka dozvola. Vozač je, kako bi izbjegao direktan udar u djecu, vozilom sletio u putni kanal. U prometnoj nesreći sedmogodišnje je dijete lakše, a devetogodišnje teško ozlijeđeno. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a vozaču je naplaćena novčana kazna zbog isteka vozačke dozvole.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike