Crna kronika
LOPOVI KORISTE SVAKI TRENUTAK ZA KRAĐU

Krađe novčanika sve su učestalije
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Lopovu je dovoljno nekoliko sekundi da žrtvu ostavi bez novca i dokumenata
DONJI MIHOLJAC - Tri su novčanika posljednjih dana ukradena, a lopovi su se time okoristili za više od 10.000 kuna. Za dva se lopova još uvijek traga, a kod Koprivnice je dolijala - kradljivica. Jedna od krađa zbila se i u Donjem Miholjcu.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, tijekom poslijepodnevnih sati 11. rujna nepoznati počinitelj ušao je u obiteljsku kuću 37-godišnjaka u Donjem Miholjcu i ukrao torbu s novčanikom, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, uz koje su se nalazili sigurnosni PIN-ovi. Nekoliko sati nakon toga karticom banke na bankomatu u Donjem Miholjcu lopov je podigao novčani iznos od više tisuća kuna. Policija istražuje ovaj slučaj krađe. Druga krađa novčanika zbila se u petak kada je nepoznati počinitelj u prodavaonici mesa u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku iskoristio trenutak nepažnje 60-godišnje žene te joj ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se intenzivno traga.

Jedna krađa novčanika je razriješena, navodi se u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke. Naime, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom s koprivničkog područja, i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Sumnja se da je osumnjičena u ponedjeljak između 12.40 i 12.50 sati u Koprivnici u Ulici Antuna Nemčića iz ureda otuđila novčanik s osobnim dokumentima i novcem, oštetivši vlasnicu za nekoliko stotina kuna. "Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", navodi se u policijskom priopćenju. Građanima se savjetuje da novac, dokumente i vrijedne predmete nikad ne ostavljaju bez nadzora te da budu oprezni u gužvi. Također, nije pametno zajedno držati novac i osobne dokumente. "Ako kupnju obavljate karticom, potrudite se zapamtiti PIN tako da ga zapisanog ne nosite sa sobom. Upravo je to na svojoj kož osjetio 37-godišnjak iz Donjeg Miholjca koji j zbog zapisanog PIN-a ostao bez dodatnih nekoliko tisuća kuna", poručuju iz Policijske uprave osječko-baranjske. M. Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike