Osijek
PROBLEMI S DEKORATIVNOM RASVJETOM

Pješački most jedan je od najpoznatijih simbola grada, a danima je u polumraku
Objavljeno 19. rujna, 2019.

Čitateljicu koja obožava Dravu i rado se šeta uz rijeku žalosti što jedan od arhitektonskih simbola Osijeka - pješački most ne svijetli onako kako je zamišljeno prije dvije-tri godine.

Pozvala je Glas Slavonije da apelira javno na nadležne da poprave rasvjetu koja svojim koloritom dočarava čarobnu atmosferu svima koji se nađu uz rijeku.

- Zamijetila sam da dio rasvjete na pješačkom mostu ne radi, i to na jednoj strani. Pa nećemo valjda preko mosta u šetnju hodati kroz mrkli mrak ili da nam koračanje po mostu osvjetljava mjesečina ili baterijska svjetiljka u ruci. Možda bi to mogla biti veća atrakcija od ove rasvjete koja krezubo svijetli. Nije lijepo da se to tako drži zapušteno, čudi me da se ne popravi što prije jer to odaje ružnu sliku o nama građanima, a zapravo mi nismo takvi da nas kao baš briga na što nam sliči grad. Održavanje javne rasvjete nije do nas koji plaćamo sve moguće komunalije kako bi grad bio svaki dan uredan, nego do onih koji su plaćeni da o tome brinu - požalila se čitateljica.

Da je problem s rasvjetom mosta evidentan potvrdio je i Zdravko Banjan, direktor Parangala, tvrtke u čijoj je nadležnosti održavanje javne rasvjete, ali je ovaj slučaj specifičan.

- Parangal nije prava adresa za ovaj problem iako smo mi tvrtka koja se bavi rasvjetom, odnosno njezinim održavanjem. Prava adresa za urgiranje je Coca-Cola koja je i dala novac za rasvjetu mosta. Nije nama problem zamijeniti lampe koje su postavljene i u koje je investirala Coca-Cola koja nas baš i ne doživljava kada s njom komunicirmo zbog rasvjete koja se pokvari. Da jednostavnije pojasnim - Grad je vlasnik pješačkog mosta, Coca-Cola je investitor, rasvjetu je isporučio dobavljač, a mi smo tvrtka koja popravlja rasvjetu i koja kada se dobavljaču rasvjete dojavi da je nešto u kvaru i da bi valjalo zanoviti lampe kakve oni imaju, oni baš i ne reagiraju promptno.

No ne sjedimo mi prekriženih ruku pa ni oni koje smo o tome izvijestili - a to su Coca-Cola i nadležne službe u gradskoj upravi i mislim da se ide prema rješenju problema - pojasnio je Banjan.

Je li problem loša kvaliteta lampi pa se kvare, pitali smo Banjana. "Naprotiv, proizvođač je među top pet, ali nije nikakav problem zamijeniti ih, posebice jer im još traje jamstveni rok", tvrdi Banjan. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike